Societat

L'Ajuntament inicia “l'escombrada” a la Barceloneta per detectar pisos turístics il·legals

Tres equips, formats per un tècnic municipis i un agent de la Guàrdia Urbana, revisen edificis que han estat triats aleatòriament

Amb l'objectiu de detectar pisos que es lloguen de manera irregular i també fer front a l'incivisme derivat d'un cert tipus de turistes, l'Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dilluns un dispositiu d'inspecció extraordinària en el que es fa una “escombrada” al barri de la Barceloneta. Els edificis s'escullen aleatòriament, de manera que es poden trobar, o no, apartaments il·legals. S'amplia, però, el marge de revisió al veïnat, ja que els immobles que s'inspeccionen no cal que hagin estat denunciats prèviament. Tres equips, formats cadascun per un tècnic del departament de llicències i un agent de la Guàrdia Urbana de paisà cadascun, pentinen el barri en horari de matí, tarda i nit.

Als propietaris dels habitatges que es detecti que estan sent utilitzats per acollir turistes sense la corresponent llicència se'ls obrirà un expedient administratiu. Si les al·legacions no prosperen, el denunciat pot ser sancionat amb una multa que va dels 90 als 90.000 euros.

Es tracta d'una de les mesures que la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, va anunciar divendres davant la indignació dels veïns de la Barcelona per les molèsties que els ocasiona el “turisme de borratxera” que ja els ha fet sortir diverses vegades al carrer a manifestar-se. La darrera ocasió, aquest mateix dissabte en una protesta que va reunir més de 1.500 persones. Hi ha anunciades més mobilitzacions per aquest dimecres a la nit i per dissabte vinent a la tarda, on es vol arribar a la plaça de Sant Jaume.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia