Societat

Premi a deu projectes innovadors

L'Obra Social La Caixa busca iniciatives socials amb efecte transformador

Vol distingir les entitats més eficients

L'Obra Social La Caixa ha obert la tercera convocatòria del 2014 del programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials, al qual durant tot l'any destinarà més de setze milions d'euros. L'objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius més vulnerables. Hi poden accedir totes les organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d'algun d'aquests col·lectius en risc d'exclusió, i com a novetat aquest any s'atorgarà un premi especial “en reconeixement a la capacitat d'innovació i transformació social de les organitzacions”.

Amb aquest nou apartat es vol distingir les entitats que gràcies al fet d'haver sabut adoptar noves tecnologies i vies d'intervenció en la seva pràctica han contribuït a una millora efectiva de la vida de les persones a les quals atenen. El premi, dotat amb 15.000 euros, es concedirà a cadascun dels deu millors projectes de tot l'Estat en promoció de l'autonomia i atenció a la discapacitat; habitatges temporals d'inclusió social; lluita contra la pobresa i l'exclusió social; inserció sociolaboral, i projectes d'acció social i interculturalitat.

“La contribució a la integració social de les persones més vulnerables continua sent un dels nostres principals reptes i compromisos amb la societat”, va afirmar fa uns dies el president de La Caixa i de l'Obra Social de l'entitat, Isidre Fainé. Es calcula que a tot l'Estat se'n beneficiaran més de 62.000 persones. Les ajudes es donaran sobretot a programes de suport psicosocial, de desenvolupament social i educatiu per a infants en situació de pobresa i per cobrir les necessitats bàsiques de famílies sense recursos.

En el cas de Catalunya, s'han concedit ajudes per valor de gairebé 900.000 euros a 37 projectes. A l'hora de seleccionar els projectes es té en compte que treballin les capacitats de les persones (adquisició de responsabilitat i promoció de la participació) i també que s'afavoreixi l'enfortiment i la creació de xarxes de suport familiar i social. També es valora l'eficiència social a través de la coordinació amb altres entitats, així com la participació del voluntariat i la viabilitat econòmica del projecte.

LA XIFRA

8,7
milions
de persones es van beneficiar el 2013 de les més de 42.500 activitats impulsades per l'Obra Social La Caixa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia