Societat

Trias es reuneix aquesta nit amb els veïns de la Barceloneta

L'alcalde de Barcelona convoca els representats veïnals a una trobada a porta tancada a l'Ajuntament arran de les protestes pels apartaments turístics

El barri considera insuficients les mesures adoptades pel consistori

El govern es posa “a disposició” del consistori per tractar el conflicte

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es reuneix aquesta nit amb representants dels veïns del barri de la Barceloneta arran de les protestes per la proliferació d'apartaments turístics il·legals a la zona.

Segons han informat fonts veïnals, l'alcalde ha convocat la reunió a les nou de la nit a porta tancada a l'Ajuntament, en el marc de la mesa de seguiment iniciada la setmana passada per avaluar l'efectivitat de les mesures i l'evolució de la situació. També hi seran la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, i vuit representants dels veïns.

La trobada arriba en vigílies d'una nova manifestació dels veïns de la Barceloneta prevista per demà i pocs dies abans de la marxa que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha organitzat per al proper dissabte, amb una crida a estendre la protesta a tots els barris de la ciutat.

Els veïns es van reunir el divendres passat amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, però la trobada va concloure sense cap acord malgrat que el consistori es va comprometre a pentinar el barri amb inspeccions sistemàtiques a la recerca de lloguers turístics il·legals.

Tres equips d'inspecció, integrats per tècnics municipals i agents de la guàrdia urbana, van iniciar ahir els controls en edificis de la Barceloneta escollits a l'atzar. Però els veïns van considerar aquesta mesura insuficient i van reclamar una reunió amb l'alcalde.

El president de l'associació Veïns de l'Hòstia, Paco Moya, ha considerat que l'anterior reunió a soles amb Homs va fracassar perquè la regidora “no té poder per prendre cap decisió” i ara que l'alcalde els ha convocat perquè l'afer se li està escapant de les mans.

En declaracions a Europa Press, Moya ha avisat que els veïns aniran a la cita amb la mateixa màxima: “No volem apartaments turístics i no fem distinció entre legals i no legals”.

Les valoracions d'aquesta trobada es faran demà tant per part dels veïns com de l'Ajuntament, ja que la reunió es podria allargar fins tard.

La Barceloneta va iniciar fa poc més d'una setmana mobilitzacions periòdiques arran de les molèsties constants que asseguren suportar per la pressió turística a la zona. Pels veïns, l'única solució passa pel tancament immediat dels apartaments turístics.

La FAVB ha culpat de la situació al model turístic “depredador” encoratjat per l'Ajuntament i les elits econòmiques i ha fet extensiu el conflicte de la Barceloneta a altres barris de la ciutat.

Per aquest motiu, ha convocat els veïns de tots els barris a participar en una manifestació que, sota el lema “Barcelona no està en venda”, recorrerà dissabte que ve el centre de la ciutat des de la Barceloneta fins a la plaça Sant Jaume.

En paral·lel, PSC i PP han criticat la passivitat de l'equip de govern municipal davant la proliferació dels apartaments turístics i l'incivisme derivat de l'anomenat turisme de borratxera. Els dos grups donaran suport a un ple extraordinari sobre el conflicte de la Barceloneta.

El Govern es posa “a disposició” de l'Ajuntament

El conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que l'executiu català està “a disposició” de l'Ajuntament de Barcelona per si pot “ajudar” amb la crisi desencadenada al barri de la Barceloneta arra de les protestes veïnals contra els pisos turístics i el turisme de borratxera.

“El que fem en aquests casos, i val per a tots els municipis amb turisme, es posar-nos a disposició i col·laborar amb qui està a prop de la problemàtica i dels reptes, que és qui té més capacitat i coneixement per actuar”, ha explicat.

Homs ha recordat que “en algun cas” la Generalitat ha “sancionat llocs webs que fomentaven determinat turisme” com el que molesta a la Barceloneta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia