Societat

Denunciats 23 autobusos i 11 taxis de l'aeroport de Girona

Els Mossos i els vigilants de Vilobí inspeccionen de gener a juliol 144 vehicles per detectar serveis il·legals o no reglamentaris

Els controls responen a les queixes del sector i s'incrementen a l'estiu

Un total de 34 vehicles –23 autobusos i 11 taxis– han estat denunciats entre gener i juliol arran de les 144 inspeccions que s'han realitzat a la zona de l'aeroport de Girona-Costa Brava per controlar els vehicles de viatgers que hi operen i detectar els que realitzen serveis no reglamentaris i/o il·legals, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra. Les denúncies més habituals en taxis han estat per realitzar el servei de transport de viatgers sense títol habilitat, per incompliment de tarifes o senzillament per realitzar el servei sense cap mena d'autorització, el que s'anomena taxi pirata. Pel que fa als autobusos la majoria de denúncies estan relacionades amb el temps de descans o per l manca de fulls de registre de conducció dels conductors.

Els agents del cos policial de la Generalitat de l'àrea regional de trànsit de Girona realitzen, conjuntament amb els vigilants de Vilobí d'Onyar i en col·laboració amb els inspectors dels serveis territorials de Transports de Girona, controls durant tot l'any a l'aeroport. Uns controls que s'incrementen en època de vacances i que van adreçats bàsicament als vehicles de transport de viatgers que realitzen serveis a l'aeroport, ja siguin autobusos o taxis. Els mossos destaquen que es dóna resposta, així, a les repetides queixes de les empreses d'autobusos i col·lectius de taxistes que demanen un major control per tal de detectar serveis no reglamentaris i/o il·legals.

Segons les dades fetes públiques ahir, durant els set primers mesos del 2014 es van inspeccionar 144 vehicles i es van denunciar 23 autobusos i 11 taxis. És a dir, que es van detectar infraccions en gairebé 1 de cada 4 vehicles inspeccionats.

Els Mossos deixen clar que la coordinació i col·laboració entre el cos i els vigilants es continuarà fent per tal de detectar i prevenir les diferents conductes il·legals que es puguin produir en el futur tant a l'aeroport com a les vies que hi donen accés.

LA XIFRA

34
vehicles de transport de viatgers
s'han denunciat a l'aeroport entre gener i juliol: 23 autobusos i 11 taxis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia