Societat

Els veïns de la Barceloneta reclamen a l'Ajuntament que continuï amb el tancament d'apartaments turístics il·legals

Es mantenen les manifestacions convocades per a aquest dimecres i el dissabte contra el turisme de borratxera

La Guàrdia Urbana comunica 24 ordres de cessament d'activitat a apartaments turístics il·legals

Els veïns de la Barceloneta consideren que els tancaments d'apartaments turístics il·legals que l'Ajuntament ha anunciat aquest dimecres són “insuficients” per solucionar els problemes d'incivisme que afecten el barri. El consistori ha comunicat avui 24 ordres de cessament d'activitat en habitatges del barri en què s'ha constatat un ús il·legal com a apartaments turístics.

El president de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Oriol Casabella, ha criticat que l'Ajuntament només ha certificat el cessament d'activitats a 24 apartaments turístics il·legals, però que al barri hi ha més casos d'habitatges d'aquest tipus. “És una mesura que s'havia d'haver pres abans i que no soluciona aquest problema”, ha sentenciat.

Davant d'això, els veïns de la Barceloneta mantindran les manifestacions que hi ha convocades aquest dimecres i el proper dissabte.

Casabella ha assegurat que els veïns de la Barceloneta se seguiran manifestant perquè el barri “té un problema de fons” que va més enllà dels apartaments il·legals i que està relacionat amb el model turístic de la ciutat. El president de l'Associació de Veïns ha apuntat en unes declaracions a l'ACN que la Barceloneta “és un barri de cultura i no de turisme de borratxera”.

Un altre veí de la Barceloneta, Jaume Vall, ha coincidit en dir que el barri pateix “un model de turisme insostenible” per la proliferació de pisos turístics que han desplaçat els veïns de tota la vida. “Hi ha apartaments turístics sense control dels llogaters que generen problemes. No volem que marxi el turisme, però que sigui cívic i respectuós i que no pertorbi la vida del barri”, ha manifestat.

“La situació ha arribat a un punt que no pot continuar. Ha entrat gent sense escrúpols que han desplaçant els propietaris i inquilins, fent ofertes amb amenaces de fer-los fora d'altres maneres”, prossegueix Vall. Aquest veí ha lamentat que els lloguers dels pisos s'han disparat en “un barri obrer i molt especial”.

El veí Antoni Heras va ser present a la reunió de dimarts amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i assegura que “l'únic acord que hi ha és que cap de les dues parts vol pisos turístics” a la Barceloneta. Amb tot, Heras ha considerat que l'alcalde “vol dilatar molt” el procés de reduir els apartaments turístics i “els veïns volen que vagi ràpid”, abans que “el tema refredi”. En aquest sentit, ha avançat que els veïns no aturaran les reivindicacions i manifestacions per resoldre el problema.

La farmacèutica Mercè Vidal no resideix el barri, però en coneix la situació després de 24 treballant-hi. “Per la gent del barri és problemàtic perquè generen sorolls i a l'estiu les portes i finestres estan obertes”, ha explicat en relació als apartaments turístics. “La festa i el descans dels veïns és una combinació difícil”, ha sentenciat Vidal. La farmacèutica ha apuntat que els veïns de tota la vida, però també els turistes, es queixen de que hi ha massa soroll: “A la farmàcia no havia venut mai tants taps per les orelles”, ha conclòs.

L'Ajuntament dicta 24 ordres de cessament d'activitat a apartaments turístics il·legals

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han comunicat aquest dimecres al migdia 24 ordres de cessament de l'activitat en habitatges de la Barceloneta on s'ha constatat un ús il·legal com a pisos turístics, segons ha informat l'Ajuntament.

Aquestes ordres podrien afectar fins a un total de 35 pisos, ja que alguns d'aquests apartaments estan situats en una mateixa finca. Aquestes actuacions corresponen tant a les inspeccions d'ofici que s'han començat a fer aquesta setmana com a expedients que ja estaven oberts anteriorment.

Els propietaris que rebin l'ordre de cessament de l'activitat de pis turístic tenen 10 dies per acatar-la i, en cas contrari, es procedirà al seu precinte i, si cal, a posar-ho en coneixement de la justícia. Entre dilluns i dimarts ja s'han fet inspeccions en 154 pisos.

Segons el comunicat de l'Ajuntament, el districte de Ciutat Vella ja fa temps que treballa en el fenomen dels pisos turístics il·legals, una activitat que en moltes ocasions és difícil de demostrar donada la picaresca i les múltiples formes que tenen els propietaris i les agències per camuflar l'activitat.

Aquest mateix any un total de 33 habitatges han cessat l'activitat d'ús turístic fruit de les ordres dictada pel districte de Ciutat Vella. L'Ajuntament de Barcelona assegura que ha intervingut sempre en tots els casos on s'ha produït una denúncia.

“L'objectiu de posar en marxa una inspecció d'ofici a tots els habitatges de la Barceloneta és reforçar la feina realitzada i treballar per acabar amb una activitat que en algun cas provoca problemes de convivència i veïnatge”, manté el consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia