Societat

El Tapís de la Creació inspira el cartell de les Fires de Girona 2014

Una imatge de sant Narcís passejant una mosca centra l'obra guanyadora d'aquesta edició

El títol és ‘Lligant mosques' i n'és l'autora Anna Soler

Un dels grans tresors de la ciutat de Girona, el Tapís de la Creació, ha estat la inspiració per al cartell de les Fires de Sant Narcís d'aquest any. El tema principal del cartell, obra de la gironina Anna Soler, és un peculiar sant Narcís que aguanta un fil al final del qual hi ha una mosca lligada. Les sanefes i l'entorn que completen el cartell, d'entramat romànic, s'han inspirat, segons l'autora, en el tapís. El títol de l'obra és Lligant mosques i l'objectiu que l'autora perseguia en elaborar la seva proposta era fer “una cosa alegre i viva, plena d'elements de Girona”. Es refereix, per exemple, a elements que representen el riu, la nit i els focs.

Soler hi afegeix que ha fet un disseny “que busca l'ambigüitat” a fi de donar marge a la gent per fer-ne la seva pròpia interpretació. L'obra va ser la guanyadora d'un conjunt de 26 propostes. Totes, segons l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, “d'un nivell molt bo que va fer difícil escollir-ne només una”. L'alcalde hi afegeix que al jurat el va sobtar el nivell d'originalitat de les propostes presentades al concurs.

Pel que fa a la tècnica creativa que ha utilitzat, l'autora explica que va fer els esborranys amb paper i llapis, però el producte final el va fer amb ordinador. El 2003, Soler ja va ser l'autora del cartell del Festival de Músiques Religioses que es va celebrar aquell any.

LA FRASE

He buscat fer un cartell alegre i vistós que combini diversos elements tradicionals de Girona
Anna Soler
Autora del cartell de fires 2014

LA XIFRA

26
propostes
es van presentar al concurs del cartell de les Fires de Sant Narcís 2014, que, finalment, va guanyar Soler.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia