Societat

Ja hi ha 370 busos plens a Girona per anar a la Diada

Són els que l'ANC ha pogut noliejar fins ara, tot i que encara en busquen més per cobrir la demanda existent

Ahir es feien cues en alguns punts de venda per adquirir tiquets per l'Onze

L'Assemblea Nacional de Catalunya de les comarques gironines ja té confirmats i plens més de 370 autobusos per anar a la V de Barcelona l'Onze de Setembre. Pel que fa a comarques, la que de moment n'aporta més és la Selva, amb un centenar d'autobusos. A l'Alt Empordà ja n'han omplert una setantena, la mateixa quantitat de busos que ja té reservats i plens el Baix Empordà. Al Gironès s'han omplert de moment una seixantena d'autobusos. A la Garrotxa n'hi ha quaranta-quatre compromesos, i vint-i-cinc al Pla de l'Estany. En aquestes dades no hi ha comptats els del Ripollès i la Cerdanya, perquè encara no han facilitat les dades a la coordinadora de les comarques gironines, Carme Renedo.

La coordinadora assegura que encara se'n poden omplir més, però que costa trobar autobusos lliures: “Encara en trobem, però de manera molt espigolada... de fet estem llogant autobusos de l'Estat francès per atendre les peticions que tenim.”

Cues a Girona

Durant la setmana es mira de quants busos nous es disposa, i el divendres es posen a la venda. En alguns llocs duren poca estona, com per exemple a Girona ciutat. Ahir mateix, una quarantena de persones feien cua a mig matí a la plaça del Vi, davant la llibreria Les Voltes, per reservar la seva plaça per la Diada. La cua s'alimentava contínuament de noves persones quan les primeres ja havien estat ateses.

El propietari de Les Voltes, Joan Matamala, explicava ahir que la cua era per vendre les places per a cinc autobusos. Per cobrir la demanda s'ha optat per doblar viatges dels busos disponibles i disposats a fer-ho. Són setze busos que tenen previst dur els passatgers a Barcelona a les 13 h i tornar-los a les 19 h, i cinc (els que es venien ahir) que duran els manifestants cap a la capital del país a les 10 h i que h i tornaran al voltant de les 22 h.

Quant als municipis de l'entorn de Girona, Bescanó ha noliejat nou autobusos; Salt i Sarrià de Ter, sis cadascun; Sant Gregori, cinc, i Llagostera, quatre, segons les dades de l'ANC. A la Selva, hi ha Santa Coloma de Farners amb onze autobusos, Arbúcies amb quatre, Sant Hilari Sacalm amb sis i Vilobí amb tres. Al Baix Empordà, l'ANC de la Bisbal ha aconseguit cinc autobusos, i miren de posar en contacte persones perquè viatgin juntes en vehicles privats a fi de fer baixar la llista d'espera. A Palamós, compten traslladar 452 persones.

LA XIFRA

100
autobusos
té confirmats l'ANC que sortiran de la Selva, la comarca gironina que n'aporta més.

LA FRASE

Costa trobar nous autobusos, però encara n'anem trobant, de manera molt espigolada
Carme Renedo
coordinadora de l'anc de les comarques gironines

Un cartell per “mobilitzar” la ciutadania

Des de fa quinze dies, a l'entrada de Bescanó hi llueix un cartell sobre la consulta sobiranista. Es tracta d'un cartell penjat per l'Ajuntament, en compliment del mandat del ple d'“implicar-se” en el procés. El municipi del Gironès, que depassa els 3.500 habitants, té noliejats des de l'ANC nou busos.

S'organitzen per compartir cotxe i anar en caravana a Barcelona

Com que ja queden molt poques places en els autobusos que ha muntat l'ANC, i com que aquest any no hi haurà trens especials per la Diada, a diversos pobles de l'Alt Empordà s'estan organitzant per compartir cotxes. Roses, Navata i Figueres en són alguns. La intenció és sortir a la mateixa hora de la comarca, i baixar en caravana fins a Barcelona. També els autobusos està previst que surtin a la mateixa hora i que circulin junts per l'autopista.

m.v.

Manuel Cuyàs farà la conferència institucional a Figueres

El periodista Manuel Cuyàs serà l'encarregat de pronunciar la conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Figueres. Amb el títol Com hem arribat fins aquí , Cuyàs, articulista d'El Punt Avui, farà la conferència al Cercle Sport el 10 de setembre, a partir de dos quarts de vuit de la tarda. Per la Diada, l'Ajuntament farà l'ofrena floral al monument als Drets dels Pobles a la plaça Frederic Marès i regalarà un miler de senyeres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia