Societat

L'obesitat en l'embaràs és un factor de risc cardiovascular per a dona i nadó

Les dones amb antecedents familiars de cardiopaties tenen un risc més important de patir avortaments espontanis

L'obesitat de la mare durant l'embaràs suposa un factor de risc cardiovascular tant per a ella com per al nadó, segons un estudi presentat aquest matí en el marc del Congrés Europeu de Cardiologia que se celebra a l'Hospitalet.

Responsables de la Societat Europea de Cardiologia han presentat diversos estudis de caràcter europeu que destaquen les complicacions que presenta l'obesitat per a mares i nadons.

La directora de la secció d'hemodinàmica de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Fina Mauri, ha recordat que “a pesar d'allò que es pugui pensar, les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort entre les dones europees”.

Segons l'estudi presentat per Mauri, realitzat al Regne Unit a partir de les dades recollides de 19.000 dones embarassades, “les dones amb obesitat durant l'embaràs tenen un 53 % més de possibilitats de morir més joves que la resta” i ha subratllat que “l'obesitat durant l'embaràs és un factor de risc que s'ha de tenir en compte”.

Les dones obeses durant l'embaràs també tenen un 37 % més de risc de patir un esdeveniment cardiovascular major, és a dir, un infart o un accident cerebrovascular.

Mauri ha destacat que “prevenir l'obesitat i el sobrepès és important al llarg de tota la vida de la dona, però en el moment de l'embaràs ho és encara més, perquè el cos suporta una important sobrecàrrega i perquè, a més, part del sobrepès guanyat el seguiran mantenint al llarg de la seva vida”.

L'especialista ha dit que “l'embaràs és un bon moment per adquirir bons hàbits de vida, que s'han de mantenir posteriorment i transmetre als fills”.

Amb antecedents, més risc d'avortaments espontanis

En el marc del congrés també s'ha presentat un estudi realitzat per investigadors danesos que vincula la malaltia cardiovascular amb un risc d'avortament més gran.

Els resultats de l'estudi apunten que els pares de les dones que han patit un o més episodis d'avortament espontani o pèrdua fetal tenen un risc incrementat de patir un accident cardiovascular; en concret un 15 % més de probabilitats de patir un infart agut de miocardi i un 7 % més d'ictus.

El director de la unitat de atencions intensius cardiològics de l'Hospital de Sant Pau, Alessandro Sionis, ha subratllat que “els resultats corroboren la hipòtesi de què les famílies en les quals hi ha una càrrega de malalties cardiovasculars podrien tenir una predisposició als avortaments i pèrdues fetals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia