Societat

L'inspector en cap de la Policia Municipal dimiteix pel cas Madrid Arena

La decisió arriba després que el jutge instructor mantingui la seva imputació en la causa per la mort de cinc joves en una festa el 2012

Eduardo López-Palop dóna per tancada la fase d'investigació amb una resolució en la que manté setze persones com a imputades

L'inspector en cap de la Policia Municipal, Emilio Monteagudo, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió després de resultar un dels 16 imputats pel cas del Madrid Arena, segons han informat aquest dilluns fonts de l'Ajuntament de la capital espanyola.

La renúncia de Monteagudo arriba després que el jutge instructor del cas Madrid Arena, Eduardo López-Palop, mantingui la seva imputació en el causa oberta per la mort de cinc noies per una allau humana en una festa l'1 de novembre de 2012, segons una interlocutòria datada el passat 29 d'agost i que s'ha donat a conèixer avui a les parts.

En la seva resolució, el titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid dóna per tancada la investigació del cas i dóna pas a un procediment abreujat. López-Palop manté la imputació de setze persones, entre les quals Monteagudo, i conclou que haurien de ser jutjades per cinc suposats delictes d'homicidi per imprudència greu i deu de lesions. Als metges que estaven a la infermeria del pavelló esportiu els imputa tres delictes d'homicidi per imprudència greu professional.

Fonts municipals han assegurat que el delegat de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament, Enrique Núñez, ha acceptat la dimissió del cap policial.

Fonts del consistori han expressat el seu respecte judicial i ha traslladat el seu afecte i solidaritat a les famílies de les víctimes. Al mateix temps, han recordat que el jutge ha aixecat la imputació de l'exdelegat de Medi Ambient i Mobilitat, Antonio de Guindos, i de dos altres responsables municipals, Fátima Núñez i Alfonso del Álamo.

Avui mateix començarà el procediment per cobrir la vacant deixada per Monteagudo, de lliure designació. Es preveu que el seu substitut es conegui en el termini d'“algunes setmanes”.

D'altra banda, el jutge Palop va obrir al novembre de 2013 una peça separada del cas per investigar la cúpula de la Policia Municipal de Madrid per un suposat delicte de falsedat documental en relació amb el cas Madrid Arenal. En concret, el magistrat vol esbrinar si Monteagudo i tres altres comandaments policials van poder haver falsificat un document que elevava el nivell de seguretat establert amb motiu de la festa, conegut durant la comissió d'investigació oberta a l'Ajuntament arran dels successos.

L'exinspector en cap de la Policia Municipal va anunciar que recorreria aquesta peça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.