Societat

Uns 4.000 infants becats per Benestar Social en diverses activitats d'estiu

En el marc de la lluita contra la pobresa infantil s'han reforçat els ajuts a tallers, casals i colònies

61 centres oberts han funcionat en l'època estival

Afavorir un estiu en igualtat d'oportunitats als infants en un moment en què moltes famílies tenen problemes econòmics era l'objectiu, i per això el Departament de Benestar Social i Família ha becat un total de 3.979 infants i joves en situació de vulnerabilitat perquè poguessin fer activitats com tallers lúdics, casals i colònies.

D'aquests, 1.750 infants i adolescents han assistit als 61 centres oberts que han funcionat aquest estiu per primera vegada o bé han allargat el calendari d'obertura gràcies al finançament de Benestar. Es tracta de centres gestionats per entitats socials o per ajuntaments que durant el curs atenen infants i joves de famílies sense recursos en horari extraescolar, tant per fer els deures com activitats lúdiques. A l'estiu han obert entre nou del matí i sis de la tarda, de tal manera que les criatures tenien garantits un mínim de dos àpats equilibrats i saludables.

El programa socioeducatiu Jugar i llegir, que integra el joc i la lectura i s'ha fet per segon any als casals cívics, ha estat una altra de les activitats en què han participat uns 2.000 joves entre 4 i 12 anys. Menjar sa, tot és començar ha incidit en els hàbits d'higiene i alimentació. Pel que fa a les estades en albergs de L'estiu és teu, 229 infants les han tingut gratuïtes o bé a preu reduït. La temàtica més escollida ha estat la d'esports, seguida de la que combinava anglès amb esports, la de llengües i la de cinema.

Les federacions d'educació en el lleure han rebut 2,2 milions d'euros per becar participants als seus casals i colònies. Són ajudes previstes en el pla per combatre la pobresa infantil i en la reivindicació del lleure educatiu com un dret dels infants.

LES XIFRES

3.255
infants
en risc social han estat becats aquest estiu en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés.
4.500
beques
—un 45% més que l'estiu passat— ha atorgat aquest estiu Fundesplai per anar de colònies i casals.
2.600
infants
han tingut accés aquest estiu a targetes de prepagament de la Creu Roja per comprar aliments.

Reforç dels serveis socials bàsics

Per planificar de manera coordinada la prestació dels serveis socials bàsics i dels serveis especialitats entre municipis i el Departament de Benestar Social les dues parts van signar abans de vacances un acord de col·laboració. La consellera, Neus Munté, i els presidents de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, i el de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, van concretar el traspàs de 180 milions d'euros als ens locals per a accions de lluita contra la pobresa, reforçar la cohesió social i promoure la igualtat. Entre les prioritats hi ha, per exemple, el finançament de centres oberts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia