Societat

Iniciatives perquè tothom vagi ben equipat a l'escola

L'Obra Social La Caixa, Creu Roja i Carrefour repeteixen campanyes per facilitar material a escolars sense recursos

Els últims anys, molts infants poden anar ben equipats el primer d'escola gràcies a les diverses iniciatives solidàries que s'encarreguen que no els falti el material escolar, ni els llibres, ni un bon calçat. Així, l'Obra Social La Caixa –a través de Càritas, el Casal dels Infants, Apsec, Fedaia i Save de Children– facilitarà un paquet bàsic de material a uns sis mil escolars de Barcelona i la seva àrea metropolitana. A més, al llarg del curs, aquest infants que pertanyen a famílies sense recursos i són atesos per entitats socials faran tallers de reforç educatiu i activitats de lleure i tindran servei d'atenció psicosocial a través del programa CaixaProinfància.

L'objectiu del programa és trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i afavorir el potencial i les capacitats dels menors amb un accés normalitzat a l'educació.

Una altra de les iniciatives és de la Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja, que han recollit material escolar en 24 supermercats de Catalunya per distribuir-lo entre infants en situació de vulnerabilitat. És el sisè any que les dues organitzacions munten la campanya solidària perquè tothom tingui el que necessita per començar amb bon peu el curs que avui comença.

L'Associació La Nau rep les donacions de Correus

El servei de Correus es va estrenar l'any passat amb la campanya Omple d'il·lusió les seves motxilles! i ara ho ha tornat a repetir. Fins aquest dijous les oficines de Correus recullen donacions de material escolar i l'Associació Cívica La Nau, que gestiona el que es coneix com a Banc de Recursos no Alimentaris, s'encarregarà de fer-ho arribar a les famílies que en necessitin. Es demanen llapis, colors, llibretes, estoigs i regles. No es recullen llibres de text ni de lectura, però sí tot tipus de diccionaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia