Societat

Manresa tindrà un servei de dutxes i bugaderia per a persones sense recursos

Unes 200 famílies de la capital del Bages no tenen aigua ni llum

La Fundació Rosa Oriol preveu que s'hi puguin dutxar més de seixanta persones cada dia

La Fundació Rosa Oriol amplia els serveis per a persones en situació de risc o exclusió social a Manresa i a principis d'octubre ja tindrà habilitada una zona de dutxes. La portaveu de la fundació, Sor Lucía Caram, va recordar ahir que només a la capital del Bages hi ha més de 200 famílies que no tenen aigua ni llum, perquè no poden pagar-les. És per això que es calcula que una seixantena de persones utilitzaran cada dia el servei gratuït de dutxes.

“És molt greu, perquè si no es tenen cobertes aquestes necessitats bàsiques, en aquest cas d'higiene, la gent perd la seva dignitat”, va advertir Sor Lucía Caram. “Si no vas net, et vas aïllant –hi va afegir–, no aconsegueixes feina i tot plegat comporta una degradació de la persona i també de l'entorn familiar, que té un impacte molt greu en els infants.” Les dutxes, i també un servei de bugaderia, estaran situades a l'edifici de les Germanetes dels Pobres i funcionaran de dilluns a divendres. Estaran obertes a qualsevol persona sense recursos.

També hi ha novetats pel que fa al Banc dels Aliments de Manresa, que gestiona Sor Lucía Caram i dóna servei a unes 1.300 famílies, perquè es traslladarà a un nou edifici que té el doble d'espai que el d'ara. Concretament, a l'antiga fàbrica Santasusana. Com que “les butxaques de la gent estan lluny de la recuperació econòmica”, Caram preveu que s'haurà d'augmentar el nombre de persones ateses. “Hem perdut molt. Si abans de la crisi un mileurista era un maltractat i ara una persona que cobra 800 euros és un privilegiat és que hem perdut molt”, va exposar. Una part de la despesa de condicionament del nou local del Banc dels Aliments es pagarà amb una donació del Montepio Conductors Manresa. Sis de cada deu persones de les que atén aquest servei d'alimentació són autòctones.

LA FRASE

Si no es tenen cobertes les necessitats bàsiques, la gent perd la dignitat
Sor Lucía Caram
portaveu de la fundació rosa oriol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia