Societat

seguretat

Batlle advoca per arribar als 18.000 agents als Mossos

El director general de la policia catalana afirma que és un cos “rodat i amb ofici” però que “no està en la xifra ideal”

Hi afegeix que “el 9-N la policia complirà la llei” i diu que no vol que s'usi de manera partidista

El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va defensar que el cos policial ha d'arribar als 18.000 agents perquè és “una necessitat democràtica” i “una xifra ideal en el context europeu”, en una entrevista ahir a la nit a El Punt Avui Televisió.

Batlle va detallar que la plantilla de la policia catalana està actualment per sobre dels 17.000 efectius, però l'“ideal” per complir el seu mandat de seguretat ciutadana seria arribar als 18.000, i va defensar fer-ho aviat, tot i els límits de la situació de crisi. En aquest sentit, Batlle també va revelar que vol arribar a un acord amb els sindicats policials “com més aviat millor”, tot i ser conscient de “la limitació de recursos”.

El veterà polític a l'Ajuntament de Barcelona amb el PSC, i posterior director de Serveis Penitenciaris al Departament de Justícia, va afirmar que ha assumit, des del juny passat, la direcció dels Mossos “amb vocació de gestor públic i no pas de policia”. Batlle va assumir el càrrec, quan el cos dels Mossos estava qüestionat per diverses actuacions, especialment per les distintes versions que es van donar del cas d'Ester Quintana, mutilada a l'ull esquerre per una pilota de goma el 2012, que durà a judici un sotsinspector i un escopeter del cos.

El nou director va explicar ahir que una de les primeres coses que va fer en assumir el càrrec va ser reunir-se amb tots els grups parlamentaris per saber el seu parer. “En aquestes trobades vaig constatar que no hi ha un model alternatiu de seguretat ciutadana, sinó diferents ajustos que cal fer”, va assegurar Batlle. Hi va afegir que els problemes vers els Mossos “són una percepció, no una realitat”. El director va insistir: “Tenim una policia moderna i professional, amb molt d'ofici i rodada”, un fet –hi va afegir– que li dóna “molta tranquil·litat, tot i l'estrès normal que té el càrrec.”

Pel que fa als mitjans i els materials, igual que amb la plantilla, Batlle va admetre que cal anar-los renovant i millorant, com el recent anunci de la compra esglaonada d'un total de 2.000 vehicles nous. “El parc mòbil de la policia estava força envellit i la seva renovació s'havia ajornat molt”, va confessar Batlle.

Quant als delictes, el director dels Mossos va afirmar: “Catalunya és un país molt segur. Hi ha pocs delictes greus contra les persones, i d'aquests el nivell de resolució policial és altíssim.” Els furts i robatoris, que afecten més ciutadans i turistes, estan en constant retrocés, segons el director. Batlle també va demanar que no s'usi la policia en debats partidistes perquè els Mossos “són patrimoni de tot el país” i “el 9-N compliran la llei”.

Estem per sobre dels 17.000 agents, i quan es pugui hem d'arribar als 18.000. És una necessitat democràtica
En tot el debat de política general no hi ha hagut cap referència als Mossos i això és enormement positiu
Els Mossos són patrimoni del nostre país. No són de dretes ni d'esquerres (...) El 9-N la policia complirà la llei
Catalunya és un país segur. De delictes greus, com ara assassinats, n'hi ha pocs, i la seva resolució és alta
Albert Batlle
director general dels mossos

Vídeo per donar consells de seguretat a les persones grans

Els Mossos van començar a assajar ahir al districte de Nou Barris de Barcelona un projecte per donar consells de seguretat a la gent gran. Un vídeo amb escenes quotidianes per prevenir la gent gran de furts, estafes i robatoris i que se centra en quatre àmbits: la seguretat a casa, la seguretat als carrers, els riscos a l'entitat bancària i la seguretat en les compres. Es passarà als casals d'avis per ajudar-los a autoprotegir-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia