Societat

El bisbat de Tortosa promou el patrimoni

Promoure el patrimoni cultural de la diòcesi de Tortosa. Amb aquest objectiu naix Dertosa Sacra, una iniciativa del bisbat de Tortosa que forma part del projecte Catalonia Sacra però que en aquesta diòcesi s'ha rebatejat ja que bona part del territori és al País Valencià. El projecte ofereix rutes turístiques per les esglésies i ermites del bisbat, i concretament l'oferta del bisbat s'estructura en tres rutes: la centre, que recorre el Maestrat i els Ports de Morella; la nord, dedicada als santuaris i esglésies de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre i la sud, la del mar, que arrenca a l'ermita del Remei d'Alcanar i arriba fins a l'església de Sant Joan Baptista d'Alcalà de Xivert (Baix Maestrat). “Volem donar a conèixer l'art, però també la teologia i la devoció i que quan els turistes observen un retaule entenguin el que representa”, ha explicat el canonge arxiver de la Catedral, Josep Alanyà.

A més de les rutes turístiques, Dertosa Sacra oferirà la descoberta d'espais ja coneguts i programarà cursos de formació i conferències sobre el patrimoni eclesiàstic. Uns cursos que aniran adreçats especialment a guies turístics. La iniciativa del bisbat de Tortosa es presentarà públicament divendres al migdia a la Catedral. Tot seguit, l'historiador Hilari Muñoz oferirà una conferència sobre el valor del retaule de Santa Maria de l'Estrella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia