Societat

salut

Un 40% de malalts d'Alzheimer estan sense diagnosticar

La Societat Espanyola de Neurologia alerta que s'eleva fins al 80% en els casos lleus

Avui n'és el dia mundial

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) alerta, amb motiu avui del Dia Mundial de l'Alzheimer, que entre el 30 i el 40% dels pacients podrien estar sense diagnosticar, xifra que augmentaria fins al 80% en els casos en els que la patologia està en l'estadi lleu. Actualment, unes 600.000 persones pateixen Alzheimer a l'Estat, i es preveu que el nombre de casos augmenti de manera “molt considerable”, fins a arribar a 1,5 milions de persones afectades el 2050, a causa també de l'envelliment de la població.

Per tot això, l'organització destaca la necessitat de promoure una coordinació “eficaç” entre l'atenció primària i l'especialitzada per tal de millorar la resposta davant els pacients. Els experts també creuen necessari potenciar les unitats clíniques de demències, els bancs de cervells, els estudis clinicopatològics, els projectes de neuroimatge anatòmica i funcional i els centres de recerca.

Els metges, a més, recorden que diversos estudis indiquen que els hàbits d'una vida saludable poden reduir fins al 40% els casos d'Alzheimer. Per això, es recomana fer activitats cognitives, com llegir, estudiar o relacionar-se amb persones, controlar factors de risc vascular (sucre, colesterol), dur una alimentació equilibrada, fer esport i deixar el consum de tabac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia