Societat

Cada cop més famílies del Pla de l'Estany han de recórrer al Banc d'Aliments

El nombre d'usuaris ha crescut un 35% en un any i mig, s'han hagut d'ampliar els horaris de distribució i es busquen un altre local

Unes 320 famílies del Pla de l'Estany recorren regularment al centre de distribució d'aliments (CDA) de la comarca. Aquesta xifra és aproximadament un 35% superior a la d'un any i mig enrere, afirmen a Càritas, responsables del servei juntament amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Banyoles. L'increment del nombre d'usuaris està plantejant problemes logístics, bàsicament d'espai per encabir els productes, ja que en els darrers mesos també ha augmentat el nombre d'articles que es distribueixen. Si fins fa poc es repartien només productes de primera necessitat (arròs, llet, pasta, llegums, oli, ous i peix congelat, per exemple), ara també es dispensa fruita, verdura i pa, gràcies a la implicació d'empreses del ram i entitats locals, que col·laboren amb el CDA de manera desinteressada i que s'han afegit a les aportacions de la Fundació Banc d'Aliments.

D'altra banda, des de fa uns dies s'han hagut d'ampliar les hores de distribució, a fi de fer front a la demanda creixent. Fins ara es donava tanda per als dimarts al matí i els dijous durant tot el dia, però ara se'n dóna també per als dilluns al matí.

Local provisional

L'augment de gènere de moment s'ha resolt amb l'ús d'una nau de Cornellà del Terri com a magatzem. El Consell Comarcal i l'empresa propietària d'aquest espai van firmar recentment un conveni de cessió que preveu haver de deixar el local quan l'empresa el necessiti. Mentrestant s'està buscant un local definitiu dins de Banyoles mateix i, si és possible, que sigui prou gran per permetre tenir al mateix lloc el magatzem i l'espai de distribució.

El local on es fa actualment el repartiment es va estrenar el febrer de l'any passat en uns baixos de la ronda Monestir que havien estat ocupats per un banc. El servei el donen una vintena de voluntaris i es dirigeix des de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, els tècnics de la qual estableixen qui té dret a beneficiar-se'n i amb quina periodicitat.

LES XIFRES

320
famílies
són usuàries habituals del centre de distribució d'aliments del Pla de l'Estany.
20
voluntaris
es cuiden de gestionar els productes i de repartir-los.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia