Societat

El papa clama contra els bisbes ‘hipòcrites'

Francesc obre el sínode extraordinari de bisbes per parlar de la família

El papa Francesc va inaugurar ahir el sínode sobre la família amb una advertència sobre els riscos de la “cobdícia del diner i el poder” i dels “mals pastors”, governants i altres autoritats, que “carreguen sobre les persones responsabilitat que ni tan sols ells assumeixen”. Davant 250 bisbes de tot el món, el papa els va instar a “cooperar” en la cura de la família i a cultivar la societat amb “llibertat, creativitat i laboriositat”. La família, va dir, és la pedra angular de la societat.

Amb un to sever, Francesc va advertir d'una sèrie de perills que poden afectar la família i que sovint, va dir, “estan encarnats pels mateixos pastors” a qui Déu ha encarregat que “cuidin del seu poble”.

El bisbe de Roma va recordar que les assemblees sinodals “no serveixen per discutir idees brillants i originals” o per veure “qui és més intel·ligent”. “Serveixen –va dir– per cultivar i guardar millor la vinya del Senyor. Va alertar que també l'Església, a vegades, pot tenir “la temptació d'apoderar-se de la societat”: “El somni de Déu sempre s'enfronta amb la hipocresia d'alguns servidors seus.”

Els 253 participants en el sínode, entre bisbes, presidents de conferències episcopals, caps de les esglésies catòliques orientals o membres de la cúria romana, a banda de laics convidats, té previst acabar les reunions el proper 19 d'octubre, moment a partir del qual començarà un llarg treball d'anàlisi i reflexió. Que no s'esperin conclusions aviat.

Coincidint amb l'inici d'aquesta assemblea extraordinària que vol analitzar la situació de la família en tot el món, les seves característiques i les seves necessitats, el diari argentí La Nación publicava ahir una entrevista a Francesc en què parlava de la joventut que no es casa. “És una cultura de l'època. Molts joves prefereixen conviure sense casar-se. I què ha de fer l'Església? Expulsar-los? O acollir-los i portar-los la paraula de Déu?” “Jo estic amb aquesta darrera posició”, deia contundent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia