Societat

Obliguen a insonoritzar una església evangèlica de Figueres per les queixes

L'Ajuntament detecta que el local supera els decibels permesos per la normativa acústica

Ha requerit que s'hi posi aïllament acústic o el farà tancar

L'Ajuntament de Figueres obliga a insonoritzar l'església evangèlica que fa uns mesos es va instal·lar al carrer Avinyonet, després de les queixes que hi ha hagut dels veïns de la zona. El local no compleix amb la normativa de soroll. Per això el govern municipal, de CiU, ha requerit els responsables de l'església evangèlica perquè aïllin acústicament el local. Si no ho compleixen, es farà tancar.

El govern que encapçala l'alcaldessa, Marta Felip, va explicar en el ple de dimarts que el primer que es va fer va ser requerir a l'Església evangèlica que presentés un estudi d'impacte acústic i també quin tipus d'aïllament acústic té el local. El govern va assegurar que el requeriment ha estat atès, però que ara s'ha demanat que es duguin a terme les obres per insonoritzar el local, ja que no compleix la normativa de sorolls. “Puc avançar que els decibels no són els permesos”, va dir el regidor de l'àrea, que hi afegia que si els responsables no fan obres d'aïllament acústic, l'Ajuntament podria fins i tot arribar a tancar l'església evangèlica. “Les ordenances de Figueres preveuen en últim cas el tancament”, explicava.

El govern de CiU va donar aquestes explicacions en ser interrogat per la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, que denunciava que els veïns “se senten deixats de la mà de Déu” i que parlen de sorolls continus. La resposta a la portaveu del PP va ser: “Estem fent tots els passos perquè es compleixi amb la normativa.” Olmedo va insistir també a parlar d'inseguretat als barris que limiten amb el barri de Sant Joan.

Les terrasses, el mes que ve

L'Ajuntament de Figueres ja té l'esborrany de l'ordenança de terrasses i espera poder tirar-la endavant el mes que ve. Així ho va explicar el regidor Quim Felip, interrogat per la portaveu d'ERC, Mireia Mata, que alertava del temps que fa que es parla d'aquesta qüestió. L'alcaldessa, Marta Felip, també va intervenir per dir que la normativa que prepara el consistori farà referència a a quin model de terrasses es poden instal·lar quant a l'estètica i l'harmonia de l'espai públic, va explicar. Felip també va recordar que les terrasses a la ciutat de Figueres han proliferat molt en els últims cinc anys, i que ara ha arribat el moment de fer-ne una regulació. “Creiem que les terrasses són les causants de l'èxit del sector de la restauració a la ciutat i del fet que la gent es quedi a la ciutat”, va dir. L'alcaldessa va dir també que en alguns casos les terrasses són “instrument de socialització dels espais”, com ara al carrer Sant Josep.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia