Societat

El nucli antic de Llagostera, ple per la Fira del Bolet

La 12a edició de la fira torna a atraure milers de visitants

El grup excursionista Bell Matí, premi Ou de Reig

La Fira del Bolet de Llagostera va tornar a atraure ahir al nucli antic milers de persones que volien veure el mercat i les activitats proposades per reivindicar la tradició boletaire al municipi. Durant tot el dia el barri vell es va convertir en un mercat ambientat a principi del segle passat. De fet, s'hi podia veure molta gent vestida de pagès i pagesa, ja que hi havia un concurs per guanyar un menú del bolet per a dues persones. El mercat del bolet, amb un centenar de parades, era un formiguer de gent passejant. Es va combinar amb activitats com ara tallers infantils, passeig amb ponis per a la mainada, cercavila de timbalers i exhibicions de falcons, entre d'altres. Ahir al migdia, l'exposició de bolets naturals a l'ajuntament estava a vessar i calia fer una estona de cua.

La fira es combina també amb les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bolet, que han començat aquesta setmana i que s'allargaran fins a principi de novembre.

Lliurament de premis

A les cinc de la tarda, es va fer el lliurament de premis de la Fira del Bolet. El grup excursionista Bell Matí es va endur el premi Ou de Reig, que reconeix la vinculació i la tasca de l'entitat amb el municipi. El premi Forquilla de Plata va ser per al restaurant Ca l'Artau. El premi Cistell de Plata, el qual entrega la Unió de Botiguers, va ser per a Ramon Gurnés, i finalment el premi al millor aparador se'l va endur Comercial Casals.

La Fira del Bolet va néixer el 2003 i recull la llarga tradició boletaire entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya. A banda de la venda del bolet, a les parades s'hi troben altres productes fets artesanalment. Una de les novetats d'aquesta 12a edició va ser la Trobada d'Instagramers amb el concurs Instagram Your City, organitzat pel patronat Costa Brava Pirineu de Girona i el Consell Comarcal del Gironès. Hi van participar un centenar de persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia