Societat

Retallada dràstica en el nombre de cuidadors familiars

El diputat del PSC a Madrid Àlex Sáez diu que de les 2.163 persones del 2011 s'ha passat a només 211

El nombre de cuidadors no professionals de persones dependents afiliats a la Seguretat Social a les comarques gironines ha passat de 2.163 l'any 2011 a 211 el juny d'aquest any, cosa que representa una pèrdua d'un 90,24% del col·lectiu.

Així va denunciar-ho ahir el diputat del PSC al Congrés dels Diputats Àlex Sáez, a partir de les dades que el govern del PP ha facilitat al grup parlamentari socialista.

“El PP ha executat un autèntic desmantellament de la llei de dependència”, va manifestar Sáez. “Rajoy s'ha desentès de les persones dependents, reduint dràsticament el finançament del sistema, posant en risc la seva sostenibilitat, retallant drets i desmantellant la llei”, hi va afegir. Al conjunt de Catalunya, les retallades del PP han suposat passar de 26.596 persones afiliades a 2.463, un 90,73% menys.

El PSC manté que aquesta retallada practicada pel govern del PP en matèria de dependència queda demostrada de manera contundent amb la disminució del pressupost destinat a la llei i a les prestacions per als beneficiaris.

En aquest sentit, el PSC remarca que en aquests moments més de 177.000 persones dependents amb dret reconegut estan desateses, mentre que 314.000 persones més amb grau 1 reconegut són perjudicades pels retards sine die en el calendari d'aplicació de la llei.

En relació amb aquesta qüestió, Àlex Sáez exposa que “amb l'excusa de la crisi estem assistint a un perillós canvi de model que demostra que el PP i el govern de Rajoy menystenen els més vulnerables”. El diputat del PSC a Madrid reitera el compromís dels socialistes per “salvar la llei i garantir els drets de les persones en situació de dependència”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia