Societat

educació

El Parlament valida la ILP per a una nova llei d'educació

La iniciativa legislativa popular (ILP) per a una nova llei catalana d'educació es va posar ahir en marxa, amb l'objectiu de recollir 50.000 firmes. El Parlament va donar validesa al tràmit repartint els plecs que s'hauran d'utilitzar per al procés i nomenant els 250 fedataris responsables de recollir les signatures. La plataforma promotora, formada per una vintena d'entitats de la comunitat educativa i amb el suport d'EUiA i la CUP, tindrà a partir d'ara 120 dies perquè prosperi la iniciativa i, així, es pugui debatre la proposta a la cambra catalana.

Maria Vinuesa, portaveu del moviment, va explicar que la ILP “es basa en tres eixos principals: la gratuïtat i l'accés universal a l'educació des de la guarderia fins a la universitat; l'eliminació dels centres concertats passant-los a públics, i la plena democràcia en les institucions educatives”. El projecte de llei també defensa el català com a llengua vehicular per a tot el sistema educatiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia