Societat

col·lectius

Denuncien irregularitats al CIE de la Zona Franca

Els advocats Andrés García Berrio i Montserrat Fernández van presentar ahir dues peticions al jutge de control del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona perquè es garanteixin els drets de les persones que hi estan tancades perquè no tenen permís de residència. Sol·liciten que siguin els Mossos els encarregats de traslladar els interns al jutjat quan van a denunciar alguna vexació o maltractaments per evitar la pressió rebuda en certs casos per agents de la Policía Nacional.

També demanen que, tal com recomanen els organismes internacionals, s'exigeixi al govern espanyol un bon sistema de control de videovigilància al CIE, com es va fer en les comissaries dels Mossos, per evitar zones d'impunitat i també per eradicar possibles falses denúncies. El titular del jutjat d'instrucció 1, Joaquín Aguirre, ja ha dictat diverses resolucions per fer més accessible i transparent el CIE, davant les llacunes del reglament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia