Societat

Els veïns de Gavà voten vint projectes urbans

Prop d'un miler de ciutadans escullen les prioritats de les actuacions municipals

L'Ajuntament de Gavà executarà a partir del mes de desembre una vintena de projectes de millora urbanística. Això potser no seria gaire notícia, però ara ve la part més interessant: han estat elegits pels ciutadans. Qui diu que no es pot votar? Un miler de persones han participat en la consulta que ha fet el consistori per elegir els projectes que els ciutadans consideraven més interessants per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Els vint projectes més votats formaven part d'un llistat de 54 intervencions plantejades pels serveis tècnics municipals i ciutadania i entitats. La col·locació de jocs adaptats als parcs de la ciutat, la instal·lació d'un circuit d'exercicis físics al parc del Mil·lenni i la construcció d'un parc infantil al nou barri de Can Tries són algunes de les propostes més votades. Tot plegat s'emmarca en el programa participatiu Junts Fem Barri.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat així el procés de participació: “És una iniciativa pionera a la ciutat que parteix del compromís de fer partícip la ciutadania de les decisions que l'afecten. És una demanda que vaig detectar a partir dels contactes que he mantingut amb entitats, amb col·lectius i amb els veïns, a través de les trobades als barris.” Aquest programa, Junts Fem barri, suposa, diu, “un canvi de paradigma en la manera d'exercir la política local, més propera. Hem de comptar amb la ciutadania perquè decideixi aquestes i altres coses per fer avançar la ciutat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia