Societat

Crida de les entitats socials a la participació ciutadana

La Taula del Tercer Sector presenta la campanya ‘Tu formes part de la solució'

Es presenta un mapa/cercador en línia amb tota la informació de 3.000 entitats amb les quals es pot col·laborar

La Taula del Tercer Sector, que agrupa prop de 4.000 entitats socials, va fer ahir una crida a la ciutadania perquè col·labori amb les entitats socials que hi ha a Catalunya, un total de 6.500. “Només un 17% dels catalans fan un voluntariat”, va assenyalar la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, i va alertar que, en moments de crisi com l'actual, “cal, més que mai” que els ciutadans s'impliquin a ajudar altres ciutadans i “avançar” així en el “nostre model de benestar”. Les entitats insisteixen que la solució als greus problemes socials que estem vivint no és només cosa dels poders públics i les entitats, sinó que “és cosa de tothom”.

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, per aquest motiu, va presentar ahir la campanya Tu formes part de la solució , en què insisteix a animar la gent a fer-se voluntari d'alguna entitat. Un dels puntals de la campanya és un mapa/cercador en línia en què es poden localitzar unes 3.000 entitats socials catalanes. A través del seu web els ciutadans podran trobar adreces, telèfons, webs, correus electrònics de prop de 3.000 entitats socials. Aquest mapa/cercador “és una eina en línia pionera a tot l'Estat”, va explicar el director general de la taula, Toni Codina.

Cada entitat disposa d'una fitxa en la qual apareix la seva ubicació, el col·lectiu que atén, la seva activitat, la seva pàgina web i el seu contacte.

D'altra banda, a través del web de la campanya www.tuformespartdelasolucio.cat, també es podrà accedir a dues borses de voluntariat per a entitats socials. En la primera, s'hi facilitaran totes les ofertes de voluntariat de Catalunya de les entitats membres de la Federació Catalana de Voluntariat Social. I, en la segona, s'hi podran consultar totes les ofertes de les entitats socials i organitzacions membres de l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva. En les dues borses es podran buscar ofertes segons la disponibilitat, l'àmbit d'actuació i el tipus de dedicació.

Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, va afirmar ahir que avui és més important que mai sumar col·laboracions entre governs, empreses, entitats, sindicats i partits perquè “la situació a Catalunya és molt crítica” i va recordar que hi ha “1,5 milions de persones en situació de pobresa, un 30% d'índex de pobresa infantil i 500.000 ciutadans sense cap tipus d'ingrés”. Va recordar que hi ha pocs catalans que fan voluntariat en comparació amb altres països, i va posar com a exemple Dinamarca, on un 46% dels ciutadans fan voluntariat, o Holanda, on en fa un 42% de la població.

És veritat, no obstant això, que del 2009 al 2013 el voluntariat en entitats socials ha crescut en un 23% i ha canviat de perfil, ja que s'hi han incorporat més homes i gent de totes les edats.

LA FRASE

La solució als greus problemes socials no és només dels poders públics i les entitats, és cosa de tothom
Àngels Guiteras
Presidenta de la taula del tercer sector

LES XIFRES

6.500
entitats socials
hi ha a Catalunya. 4.000 formen part de la Taula del Tercer Sector Social.
17
per cent
de catalans fan de voluntaris. A Dinamarca és un 46% de la població que fa voluntariat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia