Societat

Dos equips gironins, en la final del campionat de robòtica a Rússia

Dos equips gironins, el Salvauth Park (de joves de 12 a 15 anys) i el Mini Salvauth Park (de 10 i 11 anys) es van classificar fa vuit dies per al campionat mundial de robòtica que se celebrarà a Sotxi, Rússia, del 21 al 23 de novembre. Els joves talents van obtenir la classificació en la final estatal de la competició de robòtica World Robotic Olympiad (WRO), que es va fer al CosmoCaixa de Barcelona. Salvauth Park va resultar guanyador en les categories WRO Gen Football i Regular Junior High. Els Mini Salvauth Park han aconseguit la victòria en l'Open Elementary. Aquest any, el tema de la competició ha estat l'espai.

No són els primers èxits d'aquests dos equips —un de sol, de fet, amb dos trams d'edat—. Salvauth Park ja va competir a escala mundial, a Jakarta, l'any passat en la categoria Regular Junior High, on van quedar entre els 30 millors equips. Els Mini Salvauth Park també ho van aconseguir en la categoria Regular Elementary.

L'equip Salvauth Park, ara també constituït en l'Associació Racó dels Robotaires, participarà en la Fira de Mostres de les Fires de Girona, a la zona d'emprenedoria.