Societat

Diada nord-catalana els propers 7 i 8 de novembre

Les commemoracions del Tractat dels Pirineus tindran lloc els divendres 7 i dissabte 8 amb l'especial protagonisme de ser la vigília de la votació del 9N

Els actes de celebració de la Diada de la Catalunya Nord del 7 de novembre, dia laborable, tindran lloc per la més gran part el dissabte 8. La Diada, any rera any des del 1984, celebra la commemoració del Tractat dels Pirineus que va partir en dos el Principat de Catalunya i la reivindicació principal queda centrada a reclamar que s'esborri la frontera establerta pel tractat.

Aquest dissabte, en sintonia amb els esdeveniments sud-catalans, s'organitzarà el que els organitzadors han anomenat la Via Nord, una rèplica de la cadena de l'11 de Setembre, amb la participació esperada d'unes 3000 persones.

Un acte important s'ha previst el divendres 7 a les set de la tarda a la sala Aragó de l'ajuntament de Perpinyà: la taula rodona La reforma territorial. Quina solució per Catalunya Nord? Hi intervindran altres delegats de nacions de l'Estat francès com Terric Lausa (Occitània), Xabi Larralde (País Basc) i Christian Troadec (Bretanya). La moderació serà a càrrec de la Federació.

La resta de les activitat seran la manifestació als carrers de Perpinyà amb sortida a les quatre de la tarda de la plaça de Catalunya, seguida de parlaments a les 18h, d'una marxar de torxes a 19h. A les 20h30, a la Casa Musicale, concerts i vetllada amb The Terrific Turkeys, Dr. Calypso (Oficial) i els DJ locals Guillem i Phil l'Indígena.

Serà transcendent que aquest dia sigui la vigília de la votació del 9N. En aquest motiu, es farà una crida a les persones de més de 16 anys amb DNI o passeport espanyol, residents a Catalunya o residents a l'estranger amb la darrera adreça a Catalunya per que participin mitjançant l'inscripció al Registre de catalans i catalanes a l'exterior o el Certificat del padró d'espanyols residents a l'exterior (PERE).

S'acaba també d'anunciar que es votarà a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Recordem que es podrà votar a les 14 delegacions de la Generalitat a l'exterior: Montreal, Nova York, San José, Ciutat de Mèxic, Bogotà, Buenos Aires, Londres, París, Brussel·les, Berlín, Milà, Sidney, Hong Kong , Tòquio i a la Delegació del Govern a Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia