Societat

La Fira d'Economia Solidària evidencia la força dels moviments cooperatius

Més de 17.000 persones visiten la tercera edició de la fira, que va mobilitzar 30.500 ecosols

Creix el nombre de consumidors interessats en energia i banca ètica

Les més de 17.000 persones que van visitar la tercera Fira d'Economia Solidària de Catalunya , que es va fer el cap de setmana al recinte Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona, i els 30.500 ecosols –la moneda social alternativa que era l'única forma de pagament en la fira– que s'hi van moure serveixen per constatar que l'economia alternativa comença a ser una realitat al país.

“La fira ha estat un èxit que ha contribuït a dinamitzar un sector que centra cada cop més l'aten-
ció de la ciutadania i les administracions”, resumia ahir un dels portaveus de l'organització i de la Xar-
xa d'Economia Solidària
(XES), Carles Masià.

Si s'analitzen les tres edicions, Masià destaca sobretot que l'augment de públic –dels 7.000 visitants del primer any als 17.000 d'ara– és degut al fet que l'economia solidària atrau un públic molt més ampli. “No només va venir la gent convençuda, sinó també molta que té curiositat per saber com funciona”, va explicar. En el sector de la banca ètica, per exemple, diverses fonts assenyalen que tenen clients que els reconeixen que fa uns anys ni tan sols es planteja-ven arribar a fer el pas d'abandonar la banca tradicional i apuntar-se a les finances ètiques.

En aquesta tercera edició hi van participar 196 entitats, dotze més que en l'anterior. Una vuitantena van apuntar-se a les sessions d'intercooperació per posar en comú les seves demandes i necessitats i ajuntar esforços per compartir projectes. La fira va mobilitzar 84 persones voluntàries.

LES XIFRES

11
per cent
ha crescut l'ocupació en el sector cooperatiu malgrat la crisi, diu la Federació de Cooperatives de Treball.
2
dies
durarà la Fira d'Economia Feminista, que es farà el 14 i 15 de novembre, a l'espai de Can Batlló, a Sants.

Premi a Coop57, de serveis financers

El lema “Un altre món és possible” es va convertir en l'eix central de tota l'activitat que es va fer entre divendres a la nit i diumenge a la tarda a l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona. Es van construir espais per donar a conèixer els projectes, per debatre reptes, preocupacions i il·lusions, i per demostrar amb resultats que l'economia social és una alternativa que serveix per cobrir totes les necessitats de les persones. Per primer cop es va dur a terme la Nit de l'Economia Solidària i, per mitjà d'una votació popular, es va reconèixer la tasca de la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris Coop57 , i van quedar finalistes la cooperativa de producció i consum d'energies renovables Som Energia i la cooperativa d'integració social L'Olivera , que produeix vins i olis. Coop57 es va crear el 1996 arran de la lluita dels treballadors de l'Editorial Bruguera quan va tancar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia