Societat

Falta un miler de voluntaris pel gran recapte d'aliments

Hi ha dues mil persones apuntades i des del Banc dels Aliments es demana la implicació d'associacions i clubs

El president del Banc dels Aliments a les comarques gironines, Frederic Gómez, va fer una crida ahir a les associacions veïnals i també a les entitats de caràcter esportiu i cultural a prendre part, com a voluntaris, en el Gran Recapte d'aliments que tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre. Per a la campanya d'aquesta any, es necessiten més de tres mil voluntaris per cobrir els més de tres-cents punts de recollida que hi haurà a la demarcació pel Gran Recapte i en aquests moments hi ha dues mil persones apuntades, segons va exposar Gómez.

Aquest any, els productes alimentaris que escassegen i que es demanen de forma especial són: llet, oli, farina, sucre, conserves de peix i pots de tomàquet triturat. En aquest sentit, Gómez va explicar que si bé l'arròs, la pasta i les llegums seques segueixen formant part de la cistella d'aliments bàsics, d'aquests darrers en tenen en abundància tant pels resultats de les darreres campanyes de recollida com per les remeses enviades per la Unió Europea. “Està clar que agafarem tot el que la gent ens vulgui donar, però la gent no menja només a base d'arròs, pasta i llenties”, va raonar el president del banc dels aliments.

Una de les novetats del Gran Recapte d'aquest any és que, a banda de comptar amb la col·laboració dels grans establiments comercials, algunes carnisseries s'han sumat a la campanya i aquell dia tindran a la seva botiga alguns dels aliments esmentats.

El Banc dels Aliments preveu tancar aquest any havent ajudat un total de 42.000 persones en situació de vulnerabilitat, un nombre que es manté estable en els darrers anys. Amb tot, i segons va fer notar ahir Gómez, mentre que la quantitat d'immigrants que es beneficien d'aquestes ajudes va a la baixa –a causa dels moviments de retorn d'aquest col·lectiu al seu país d'orient–, creix el nombre d'autòctons.

Cada setmana, el banc dels aliments distribueix quaranta tones de productes alimentaris entre el centenar d'entitats gironines que es beneficien d'aquestes ajudes. D'entre els aliments que es reparteixen, destaca, per les quantitats en què es distribueixen, la llet i la fruita. El 2014 es va tancar amb un balanç de 2.200.000 quilos repartits, 470.000 dels quals es van recollir justament en el Gran Recapte. Les previsions dels responsables d'aquesta institució són assolir aquest any unes xifres similars.

LA XIFRA

40
tones
d'aliments és el que el Banc dels Aliments reparteix cada setmana entre les 114 entitats benèfiques.

Donació de 12.000 litres de llet de Mercadona

La companyia de supermercats Mercadona va fer efectiva ahir la donació de 12.096 litres de llet sencera de la marca pròpia, Hacendado, al Banc dels Aliments de les comarques gironines. El camió de Mercadona que transportava la llet destinada al Banc dels Aliments va arribar ahir al migdia al magatzem que l'entitat té a Girona. Transportava 28 palets, a cadascun dels quals hi havia 432 litres de llet repartits en brics.

Els 12.096 litres de llet que s'han donat a la demarcació formen part dels 90.0000 litres que Mercadona donarà aquest any entre els quatre bancs d'aliments de Catalunya. La relació entre Mercadona i els bancs dels aliments va iniciar-se l'any 2010, coincidint amb la campanya de recollida d'aliments bàsics en supermercats i mercats. Un total de 28 establiments gironins de Mercadona participaran en el Gran Recapte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia