Societat

Triomf d'una parella de Lloret contra el banc

L'Audiència obliga el Banco Popular a tornar els diners d'una clàusula sòl

La secció primera de l'Audiència de Girona ha anul·lat la clàusula sòl d'una hipoteca i ha obligat el Banco Popular a retornar els diners a una parella de Lloret de Mar. Els afectats van saber que tenien la clàusula quan els tipus d'interès van baixar però no va repercutir en la seva quota. L'associació Ausbanc remarca que és una sentència “molt important” per als afectats de les comarques gironines perquè fixa, per primer cop, el criteri de l'Audiència davant aquests casos. “Encara no sabíem com respondria quan valorés un recurs contra una sentència del jutjat mercantil”, va exposar l'advocada Cristina Muntañola. La sentència encara no és ferma perquè l'entitat bancària hi pot recórrer al Tribunal Suprem. El matrimoni afectat no va descobrir que la seva hipoteca incloïa aquesta clàusula fins al 2009, quan els tipus d'interès van començar a baixar però la quota es va mantenir igual.

“Primer vam anar al banc per trobar una solució però com que no va ser possible vam recórrer a Ausbanc”, va afirmar l'afectat, José Manuel Ontiveros. En una primera sentència del jutjat mercantil de Girona es van desestimar les seves peticions, però l'Audiència els ha donat la raó i obliga el banc a tornar els diners. Muntañola va exposar que aquesta és una sentència “molt important per als afectats gironins”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia