Societat

Tossa prohibeix fer comiats de solter a l'agost

L'Ajuntament porta al ple l'aprovació d'una modificació de l'ordenança de civisme per limitar aquestes festes

L'Ajuntament de Tossa de Mar portarà demà al ple una modificació de l'ordenança de civisme per endurir les condicions per poder fer comiats de solter organitzats. Fins ara, l'ordenança –del 2009– recollia sancions de fins a 600 euros per a les persones que cridessin o cantessin pels carrers. Només aquest estiu ja se n'han imposat 38. Ara, a més, prohibirà els comiats organitzats durant l'agost per evitar molèsties a veïns i turistes.

Qualsevol empresa que vulgui organitzar un comiat haurà d'obtenir una autorització municipal, de caràcter anual. Les empreses hauran de comunicar tots els comiats a la policia local, dir quin itinerari faran i quanta gent hi participarà. Les sancions aniran dels 200 als 600 euros. El 2009, l'Ajuntament va aprovar una ordenança de civisme i convivència ciutadana que, entre altres coses, prohibia que els comiats fossin sorollosos, i no es permetien “aldarulls, crits, cants, xiulets, etc.” que poguessin molestar els veïns. De fet, la majoria d'aquests comiats escandalosos es produeixen a l'estiu i, com que l'agost és un mes especialment crític, l'Ajuntament ha optat per eliminar-lo del calendari dels comiats, com a mínim a Tossa.

L'estiu passat, la policia va destinar més de 300 hores de patrullatge a controlar les empreses que organitzen comiats. A més, de resultes de les trobades de l'equip de govern i els tècnics municipals amb el sector privat s'ha vist la necessitat de limitar més les festes, que sovint ofereixen allotjament, ruta de bars o fins i tot excursions en catamarà. La modificació manté les sancions pel fet de cridar, cantar o xiular al carrer –hi afegeix que tant és que es vagi disfressat o no– i requereix a les empreses obtenir una autorització.

Per aconseguir-la, caldrà presentar, entre altres documents, una sol·licitud en què es concretarà els tipus d'activitats, s'acreditaran les autoritzacions legals per organitzar viatges o estades, i es concretarà un responsable de contacte. També caldrà una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys que es puguin derivar de les activitats organitzades i una relació d'establiments col·laboradors.

Una vegada obtinguda l'autorització, caldrà comunicar a la policia local per correu electrònic o fax cada comiat que s'organitzi. L'empresa organitzadora haurà d'adjuntar un escrit explicatiu de l'activitat, l'itinerari, l'horari d'arribada i sortida, la xifra de participants, el responsable i una relació dels establiments col·laboradors (hotels, restaurants, bars, bars de nit o activitats complementàries).

LA XIFRA

38
sancions
ha imposat la policia local durant l'estiu per comiats de solters que generaven molèsties.

LA DATA

2009
és l'any
que es va aprovar l'ordenança que ara es vol endurir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia