Societat

El Gran Recapte ja disposa de 360 establiments

Prop de 3.800 voluntaris d'arreu de la demarcació s'han apuntat per ajudar en la nova campanya de recollida d'aliments, que es farà els dies 28 i 29

La sisena edició del Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà els dies 28 i 29 per iniciativa del Banc dels Aliments, ja disposa a les comarques gironines de la participació de més de 364 supermercats i petits establiments de 90 poblacions gironines. El nombre d'establiments que participen en la campanya no ha parat de créixer els últims anys gràcies a la incorporació de petits comerços repartits arreu i a la de col·lectius com el del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines i l'Associació de Transports de Girona. Per comarques, el nombre d'establiments que s'han apuntat a la campanya són 79 a la Garrotxa, 73 a la Selva, 71 al Gironès, 61 al Baix Empordà, 46 a l'Alt Empordà, 19 al Ripollès, 11 al Pla de l'Estany i 4 a la Cerdanya.

Prop de 3.800 voluntaris han respost a la crida que va fer el Banc dels Aliments per fer torns a cadascun dels establiments per recollir el menjar que donin els ciutadans. La quantitat d'inscrits fins ara compleix les expectatives dels organitzadors, que van situar la xifra ideal en 4.000. Els productes que es demanen són principalment aliments nutritius de llarga durada, com llet, oli, farina, i conserves de peix. El president de la Fundació Banc dels Aliments de les comarques gironines, Frederic Gómez, fa una crida a la mobilització de la ciutadania amb l'objectiu d'assolir, com a mínim, la xifra de 460 tones d'aliments del Gran Recapte 2013. El menjar recollit pel Banc dels Aliments de Girona, que es distribueix a través de 114 entitats benèfiques certificades, arriba a unes 42.000 persones necessitades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia