Societat

Ja hi ha 107.000 famílies catalanes que sobreviuen sense cap ingrés, segons CCOO

Representen 25.000 més que el 2008, segons el sindicat, que denuncia que és l'indicador que la pobresa i l'exclusió socials segueix creixent a Catalunya

CCOO ha denunciat avui que ja són 107.000 les llars catalanes que sobreviuen sense cap ingrés, 25.000 més que el 2008, principal indicador que la pobresa i l'exclusió social segueix creixent a Catalunya.

Coincidint amb la Setmana per la Dignitat i els Drets, el sindicat ha assegurat que Catalunya és un dels països amb més desigualtats socials d'Europa, de manera que ha proposat una bateria de mesures per combatre les d'habitatge, alimentació, salut, salubritat, accés a subministraments energètics bàsics, pobresa infantil i pobresa de la gent gran.

Entre les mesures que demana el sindicat hi ha “uns pressupostos públics que prioritzin les necessitats de les persones per damunt d'altres interessos econòmics”.

També exigeix una Renda Garantida de Ciutadania “com a última resposta a la pobresa i l'exclusió social que asseguri a tots els ciutadans els ingressos mínims per tenir una vida digna i amb drets”.

Altres de les propostes són “una resposta ferma contra la pobresa energètica que garanteixi que cap persona queda exclosa de l'accés als subministraments energètics bàsics per falta de recursos econòmics mentre les corporacions energètiques incrementen els seus beneficis” i “mesures contra la pobresa infantil i juvenil”.

Sobre el problema de l'habitatge, el sindicat reivindica “un parc públic de lloguer social que garanteixi l'accés a l'habitatge de totes les persones al marge de la seva capacitat adquisitiva i mesures de protecció contra els desnonaments”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia