Societat

Omplint dues cistelles

El Gran Recapte mobilitza milers de ciutadans per a una recollida massiva d'aliments per a les famílies més vulnerables

Es preveia assolir una quantitat de productes semblant a l'any passat

El Gran Recapte que organitza el Banc d'Aliments de Catalunya va mobilitzar divendres i dissabte a les comarques gironines 4.000 voluntaris en 400 punts de recollida, on es preveia aconseguir una xifra semblant a la de l'any passat. Divendres va ser el millor dia pel que fa al volum d'aliments recollits, i tot feia preveure que, si es continuava el mateix ritme, dissabte s'acabaria superant la quantitat d'aliments recollits l'any passat, en la cinquena edició. Les pluges torrencials que van caure arreu del territori, però, van fer que molts no sortissin de casa. Al llarg de divendres i dissabte, però, milers de ciutadans van fer la seva aportació solidària en els diferents supermercats, mercats i altres centres on es podia aportar menjar. Es demanava, bàsicament, llet, oli, farina, carn o peix en conserva, pasta i llegums. Una diferència respecte d'altres anys que van notar els voluntaris és que la gran majoria de la gent que anava a comprar al supermercat ja estava familiaritzada amb el projecte i amb molt bona disposició per omplir dues cistelles, la de casa i la que acabarien donant.

L'objectiu que s'havia marcat La Fundació Banc dels Aliments de les comarques gironines era superar els 470.000 quilos de menjar que es van recollir l'any passat i intentar arribar als 500.000.

A l'àmbit de Catalunya, el Gran Recapte d'Aliments va recollir, el 2013, 3.634.000 quilos en més de 1.900 punts de recollida, i va disposar de l'ajuda de 20.000 voluntaris. Es calcula que actualment un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya.

LA XIFRA

4.000
voluntaris
es van mobilitzar divendres i dissabte per a la recollida d'aliments, a les comarques gironines.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia