Societat

Localitzen el cos d'una dona a la riera de Sant Aniol

El cadàver estava enganxat a unes branques i ja s'ha pogut extreure

La identitat de la víctima encara no ha estat confirmada però tot fa pensar que es tracta de l'excursionista desapareguda el diumenge al riu Llierca

Els equips de rescat han localitzat aquest matí el cos d'una jove que podria ser el de l'excursionista desapareguda el diumenge a la tarda mentre feia senderisme al terme de Montagut i Oix, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Poc després de les deu del matí l'helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris dels Bombers que participa en l'operatiu ha albirat el cos enganxat a unes branques a la zona de la riera de Sant Aniol.

El cap de l'operatiu, Jordi Martí, ha explicat en declaracions a Catalunya Informació recollides per aquest diari que la troballa s'ha pogut fer gràcies a la baixada del cabal de l'aigua, que també ha permès extreure el cos ràpidament abans que el corrent se'l pogues endur riu avall.

El cadàver ja ha estat rescatat i posat a disposició de la policia judicial, pendent de la seva identificació.

Tot i que encara no s'ha confirmat la identitat de la víctima, tot fa pensar que es tracta de l'excursionista desapareguda, ja que es tracta del cos d'una dona jove de complexió similar.

La jove, de vint anys i veïna de Girona, va caure a l'aigua de manera accidental i va ser arrossegada pel cabal mentre feia una excursió amb tres persones més. Un home que l'acompanyava, juntament amb les dues filles d'aquest, també va caure al riu mentre però va aconseguir sortir-ne quan l'aigua ja l'havia arrossegat 400 o 500 metres riu avall. L'home va anar a buscar immediatament les filles i va trucar al 112 per alertar del succés.

El dispositiu de rescat va treballar durant tota la tarda del diumenge i aquest matí ha reprès la recerca a la de Sadernes. L'operatiu ha mobilitzat l'helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris amb dotació del Grup d'Actuacions Especials (GRAE ) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers. A més, s'hi han desplaçat dos vehicles amb efectius dels GRAE de muntanya, un vehicle amb efectius dels GRAE subaquàtics i dues unitats del Grup Caní de Recerca (GCR). Els Mossos d'Esquadra també han desplaçat efectius de la Unitat d'Intervenció en Muntanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia