Societat

Les detencions a Lloret baixen un 11% en l'últim any

Fins a l'11 de novembre s'havien fet 15.764 gestions a la policia local

Els delictes i faltes han baixat un 1,8%

El nombre de detencions practicades a Lloret de Mar entre els mesos de novembre del 2013 i octubre del 2014 va disminuir aproximadament un 11% respecte del mateix període de l'any anterior. En concret, segons dades que es van donar a conèixer en l'última junta de seguretat local, es van produir 681 detencions, mentre que l'any anterior van ser 767. Pel que fa als robatoris amb violència i intimidació, el descens va ser del 32,8%, fet que des de la junta de seguretat s'atribueix a la major presència policial al carrer.

L'aplicació de les ordenances de civisme que es van aprovar a Lloret fa un parell d'anys ha contribuït també a fer que disminueixin incidències de tota mena que es produïen a la via pública. Així, en línies generals els delictes i faltes han baixat un 1,8%.

La policia local ha registrat, de moment, 15.764 gestions, mentre que el 2013 es va tancar amb 17.673 gestions. Per àmbits d'actuació, les intervencions han estat: 1.180 vinculades a risc d'exclusió social (que inclou prostitució al carrer, venda ambulant i mendicitat), 372 relacionades amb el risc per a la convivència (baralles, embriaguesa i altres comportaments de risc), 495 vinculades a imatge i neteja (com ara orinar a la via pública, consumir alcohol al carrer i utilitzar punters làser), 163 en l'apartat de molèsties i sorolls i 53 relacionades amb inspeccions a locals. També s'han tancat 2 locals per venda d'estupefaents i un per sorolls, a banda de fer 282 intervencions relacionades amb tinença d'animals. Aquest any, també s'ha fet un especial seguiment a les infraccions vinculades a la llei de turisme, amb 166 actuacions per incompliments de la normativa d'habitatges turístics, i a la llei d'urbanisme, entre altres aspectes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia