Societat

Deu presos remodelaran l'ajuntament de Riudellots

Interns en semillibertat contribueixen a adequar l'edifici consistorial fins al juny

L'equip de govern signa un acord amb una empresa pública de reinserció i gastarà 216.000 euros en les obres

Deu treballadors de l'empresa pública Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire) contribuiran a remodelar fins al mes de juny l'edifici de l'ajuntament de Riudellots de la Selva. El consistori ha encarregat al Cire l'adequació de despatxos i sales de reunions de la primera planta de la seu del consistori. “Cal donar l'oportunitat a persones [presos] perquè es formin i tinguin habilitats per reinserir-se”, diu l'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU).

L'actual edifici es va estrenar el 2005, sense haver enllestit del tot la primera planta, explica Roura. Per això, durant cinc mesos d'obres, interns en semillibertat del Cire –són a la recta final de la condemna– contribuiran a reorganitzar els espais del consistori. Les obres estan pressupostades en 215.559,99 euros, que, pendents d'una subvenció del govern, podrien sortir de fons municipals.

L'equip de govern de Riudellots té la intenció d'alliberar el despatx d'alcaldia, a la planta baixa. El despatx també fa ara de sala de plens i de sala de reunions. En el futur, a dalt hi haurà dues sales de reunions i el despatx d'alcaldia. A més, quatre dels empleats deixaran la taula de treball al passadís, on estan per falta d'espai.

El Cire depèn del Departament de Justícia i disposa de més de setanta tallers distribuïts pel territori català, on empreses de tots els sectors contribueixen a la reinserció d'un col·lectiu en risc d'exclusió social.

El Cire fomenta la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant oficis i treball productiu.

Roura, que és la directora del serveis territorials de Benestar Social i Família, admet que coneix la feina del Cire i que va proposar que treballés al poble.

LA FRASE

Cal donar l'oportunitat que les persones es formin i tinguin habilitats per reinserir-se
Montserrat Roura
ALCALDESSA de riudellots (ciU)

Supervisió de dos arquitectes tècnics

Montserrat Roura i la directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), Elisabeth Abad, van signar ahir a Riudellots l'acord de col·laboració “per promoure la reinserció de les persones privades de llibertat”, segons informa l'Ajuntament. Les obres van començar ahir a la planta pis de l'edifici consistorial, on Abad i Roura van fer la primera visita. Els deu empleats sota mesura judicial treballaran amb la supervisió conjunta d'un arquitecte tècnic del Cire i l'arquitecte tècnic de l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia