Societat

L'aigua amarga la legislatura a Vidreres

Les urbanitzacions han patit una falta crònica de servei i això no tan sols ha despertat la ira dels veïns sinó que ha comportat canvis importants a l'Ajuntament

L'aigua i la seva gestió ha amargat la legislatura a Jordi Camps, actual alcalde de Vidreres. Si el 2013 les complicacions arribades des de l'agència antifrau i les suspicàcies derivades li havien portat el trencament de l'equip de govern que li havia donat estabilitat, l'inici del 2014 va arribar amb una fuetada, ja que el 22 de gener, quan ja feia més de dos mesos que havia expirat el termini que l'alcalde tenia per constituir la comissió d'investigació sobre l'ús del registre, els grups de l'oposició van tirar pel dret. Com va assegurar Eduard Adrobau, portaveu de VsT-ERC, “no és normal que un acord de ple no es compleixi”, però aquesta no va ser la pitjor complicació per a un edil que es veia obligat a governar en una minoria extraordinària –es va trobar amb dimissions, desercions i demandes–. També va veure com la gestió se li va acabar de complicar quan en plena canícula, els veïns de diferents urbanitzacions es van manifestar davant de l'ajuntament reclamant aigua potable per poder cuinar i dutxar-se. Els indignats van portar la protesta el pavelló municipal, però tot i les gestions fetes pel consistori per portar l'aigua de Caldes i Lloret, el 25 de novembre tècnics del Consell Comarcal de la Selva van plantejar sis alternatives de futur. Després de remarcar que l'acord del 29 de juliol, en què els grups de l'oposició demanaven a l'Ajuntament la recuperació immediata de la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable a la totalitat del municipi i es donaven vint dies a l'empresa subministradora per entregar les instal·lacions, deixaven clar que era un bon començament per resoldre el problema de l'aigua. Va ser en aquest punt que van considerar important establir “una regulació temporal de l'Ajuntament de la prestació del servei que fan les empreses que permeti intervenir a l'Ajuntament i imposar condicions i sancionar si s'escau”. A més, van donar com a solucions, entre altres, obrir set pous nous i fer una potabilitzadora, connectar la xarxa al Consorci Costa Brava de manera independent per a Vidreres; fer una connexió amb Sils i Riudarenes; fer el mateix, incloent-hi Santa Coloma amb la canonada del Pasteral o connectar-se amb la dessaladora.

LA XIFRA

6
són les propostes
presentades pels tècnics del Consell Comarcal de la Selva per solucionar el tema de l'aigua

LA DATA

29.7.2014
dia
en què l'oposició va demanar la recuperació immediata de la gestió directa del servei

Un govern minvant

P.L

L'any 2011, quan, contra pronòstic, va guanyar les eleccions encapçalant la candidatura de CiU, Jordi Camps, que en l'anterior legislatura s'havia presentat per la candidatura independent Gent del Poble, va assolir l'alcaldia després d'un pacte amb què van sumar els vots de CiU i els tres de VsT-ERC, que encapçalava Eduard Adrobau. Les complicacions derivades d'una gestió definida de personalista i les suspicàcies i els malentesos sorgits de la investigació que l'oficina antifrau estava duent a terme sobre el subministrament d'aigua a les urbanitzacions i la compatibilitat laboral de l'alcalde –se'l va relacionar amb l' administrador de les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes, imputat en la querella presentada per 348 parcel·listes d' urbanitzacions de Vidreres i Lloret de Mar per una quota o quantitat cobrades de manera presumptament il·legal amb el rebut de l'aigua– va provocar el trencament del pacte amb els republicans i l'equip de govern ha quedat amb només quatre regidors. Tot i això, Camps ha anunciat que es tornarà a presentar.

Jordi Camps

L'any 2003 va començar a militar a la JNC, el 2007 es va presentar com a independent per Gent del Poble, i el 2011 va assolir la batllia després d'un pacte amb ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia