Societat

L'ACRA oferirà 173.000 àpats a avis sols el 2015

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), una organització empresarial que agrupa el 70% de les entitats de recursos assistencials per a gent gran de tot Catalunya (residències, centres de dia, serveis a domicili, centres sociosanitaris i teleassistència), vol oferir més de 173.000 àpats a persones grans que visquin soles i atendre més de 1.400 persones al llarg del 2015. Ho vol fer amb més rotació i ampliant la franja d'edat, de 60 a 65 anys, del programa Compartint Taula, iniciat el gener del 2013.

El programa, que té el suport del Departament de Benestar Social i Família, consisteix a oferir com a mínim un àpat gratis al dia a persones més grans de 60 anys que tinguin una situació social delicada. Els usuaris vénen derivats a través de serveis socials municipals i poden anar a alguns dels 144 centres d'ACRA que participen en el projecte.

Des del 2013 fins a finals d'aquest any, s'han servit 72.800 àpats diaris i s'han atès 652 persones. El temps mínim per beneficiar-se del servei és de tres mesos, però la majoria dels centres ho han ampliat.

La presidenta de l'ACRA, Cinta Pascual, ha subratllat la dimensió social d'un projecte que “ofereix un plat calent a taula i alhora possibilita la interacció dels participants als mateixos centres”, fins i tot els dies de Nadal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia