Societat

Nova seu per a la distribució d'aliments a Banyoles

Situada a la zona industrial de la Farga, s'hi concentren el magatzem i l'espai de distribució

El centre de distribució d'aliments del Pla de l'Estany, a Banyoles, ha estrenat uns locals on, a diferència de l'anterior seu, hi ha tant l'espai de distribució com el magatzem, una circumstància que facilita molt la feina de la vintena de voluntaris que hi treballen.

La nova seu està situada en una nau del polígon de la Farga, a la cantonada del passeig Mas Riera i el carrer del Noc. La seva posada en servei ha coincidit amb l'ingrés dels materials recollits en el darrer gran recapte, que a la comarca van sumar més de 22 tones.

Més gent necessitada

Gestionat per Càritas i finançat pel Consell Comarcal i l'Ajuntament, el centre de distribució d'aliments de Banyoles va obrir a principis del 2013 en uns baixos de la ronda Monestir. El gros del material, però, es guardava en uns magatzems de la zona industrial de Cornellà del Terri. Immediatament després d'aquella estrena es va registrar un notable increment del nombre de famílies que els serveis socials derivaven cap al centre de distribució, així com del nombre d'articles –es van haver d'ampliar els horaris de distribució–, i el local va quedar petit. La tardor passada hi havia unes 320 famílies que hi acudien regularment, però segons les dades recollides la setmana passada per Ràdio Banyoles, en l'actualitat ja són més de 400. Aquesta xifra representa aproximadament un 40% més d'usuaris en comparació amb el moment en què el centre es va posar en servei.

A l'hora de buscar una nova seu, Càritas i les dues administracions implicades van mirar de trobar un local prou gran perquè també hi pogués haver el magatzem. Com en els anteriors locals, els nous no han estat adquirits sinó que són de lloguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia