Societat

Exposicions en locals comercials buits, a Lloret

Els comerciants i l'Associació Recull Rural i Artesà de Lloret col·laboren en una iniciativa per difondre el material i a la vegada dinamitzar les parts menys transitades del centre

L'Associació Recull Rural i Artesà de Lloret (RRALL) i l'Associació de Comerciants de Lloret de Mar han col·laborat conjuntament per difondre les finalitats del RRALL i la recuperació de material que formava part de la pagesia, el món rural i artesà de Lloret de Mar a través de l'aparador d'una botiga en lloguer.

La iniciativa va sorgir arran de la inquietud de l'associació de comerciants pel fet que, sobretot en temporada baixa, moltes comerços de carrers secundaris estan tancats. “Quan arriba la temporada baixa un bon nombre de comerços a Lloret tanca, la qual cosa fa que alguns carrers no es vegin acompanyats per la sensació d'escalfor que dóna la llum dels comerços oberts, com passa en els mesos en què l'activitat comercial és més intensa. Tot i que en plena temporada l'ocupació de locals amb activitat comercial arriba prop del 95% en els importants eixos comercials de la població, en els carrers secundaris i fins i tot en alguns carrers adjacents a aquests importants eixos, l'ocupació encara és bastant baixa”, explica el president de l'Associació de Comerciants de Lloret, Francesc Alsina.

“El fet que hi hagi moltes persianes opaques baixades que no permeten veure l'interior dels establiments provoca, en temporada baixa, que molts carrers es trobin desangelats, augmentant la sensació que el poble en segons quins carrers estigui deshabitat”, continua explicant.

Per tot plegat, aquest any l'associació va buscar la col·laboració d'entitats de Lloret per aprofitar els locals buits i així difondre els actius d'aquestes associacions, “al mateix temps, que ens poden ajudar per a donar una mica més de caliu al carrer, en aquells locals que ho permetin, amb les llums dels aparadors enceses i amb el seu material exposat”, diu Alsina.

Una de les col·laboracions més recents, que es pot veure fins el dia 15, ha estat amb l'Associació Recull Rural i Artesà de Lloret de Mar (RRALL) que estan recollint, restaurant i catalogant eines i material del món rural de Lloret amb la intenció d'obrir un museu. L'associació va fer les gestions per poder disposar durant uns dies d'un local que fins ara estava per llogar. Es tracta d'un local del carrer Rectoria,3 a tocar de la Plaça de l'Església i cedit per Anna Rosa Fàbregas Rebollo, on el RRALL ha presentat una petita exposició d'una part l'actiu que aquesta associació disposa.

L'associació continua treballant per poder “vestir” amb obres d'art d'una galeria de la Selva els aparadors de les botigues que estan buides, segons va explicar Alsina, fet que permetria crear “un circuit d'interès a la vegada que posaríem en valor la zona i els locals ocupats dels carrers”.

LA DATA

15.01.15
És l'últim dia
que l'Associació de Comerciants preveu que estarà oberta l'exposició.

LA FRASE

A Lloret hi ha molts comerços oberts, però en carrers secundaris encara hi ha persianes baixades
Francesc Alsina
President de l'Associació de comerciants de Lloret
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia