Societat

El nombre de nens que reben joguines de Creu Roja és el doble de fa sis anys

En la campanya d'aquest any s'han repartit més de 14.000 joguines a 4.602 infants de la demarcació en situació de risc

S'ha arribat a 117 municipis

Creu Roja Joventut ha repartit aquest any, amb motiu del dia de Reis, més de 14.000 joguines a 4.602 infants de les comarques gironines en situació de vulnerabilitat. El nombre d'infants que s'han beneficiat d'aquesta campanya s'ha duplicat respecte al gener del 2009.

L'augment del nombre de beneficiaris va fer, segons van destacar ahir els organitzadors de la campanya, que la crida d'aquest any fos excepcional i que, per aquest motiu, decidissin allargar dos dies més la recollida de joguines, fins al 3 de gener. De fet, l'entitat va repetir a finals de desembre la crida perquè, només a la ciutat de Girona, els faltava moltes joguines per poder atendre els 1.100 nens que n'havien sol·licitat. En concret, en aquell moment tenien la meitat (3.000) de les 6.000 joguines que els calien per atendre les necessitats en l'àmbit municipal.

Les joguines que finalment es van distribuir procedeixen de donacions efectuades des del 4 de desembre de l'any passat per la ciutadania, el teixit empresarial i el conjunt de la societat civil, que, segons van destacar representants de Creu Roja, van tornar a posar en relleu, un any més, la seva solidaritat amb la institució humanitària i molt especialment amb les famílies amb menys recursos.

La 22a edició de la campanya, que va tenir com a lema No és per les joguines. La teva solidaritat, els seus drets, va ser possible gràcies al suport d'un equip de voluntariat integrat per 185 persones de Creu Roja Joventut als 117 municipis gironins on es va dur a terme.

Així mateix, la campanya va tornar a tenir un ampli suport del teixit empresarial. En aquesta edició, van col·laborar amb la recollida de joguines o la difusió de la campanya fins a 139 empreses, comerços i entitats de la demarcació. En molts casos, els col·laboradors han habilitat punts de recollida a les seves instal·lacions.

Aquesta edició de la campanya s'emmarca en el 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets de la Infància. En aquest tema s'ha basat l'espot de la campanya d'aquest any, en què han col·laborat de manera desinteressada
023 i Polart en la producció, i que ha tingut la participació especial de l'actor
i presentador Àngel Llàcer.

Aquesta campanya anual també s'emmarca en el projecte de la joguina educativa de Creu Roja Joventut, que promou durant tot l'any el valor pedagògic del joc arreu del territori. Per això, a l'hora de recollir joguines, l'entitat marca els criteris següents: que siguin noves, no sexistes, no bèl·liques, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu.

LES XIFRES

139
empreses,
comerços i entitats de les comarques gironines han col·laborat en la campanya d'aquest any.
185
persones
han format part de l'equip de voluntaris que han ajudat a recollir i distribuir les joguines per les poblacions.

LA DATA

03.01.15
última
jornada de la campanya de recollida de joguines que es va iniciar el dia 4 de desembre del 2014.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia