Societat

religió

Polèmica per una conferència de Tamayo

El Bisbat de Barcelona no el deixa parlar dins d'una església

L'Arquebisbat de Barcelona no va deixar que ahir al vespre el teòleg Juan José Tamayo, pròxim a la Teologia de l'Alliberament, fes una conferència a l'interior de l'església de Sant Medir, al carrer Olzinelles. La conferència sí que es va deixar fer en un local annex que també és propietat de la parròquia. El teòleg “díscol”, “sancionat” per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), va parlar sobre els 25 anys de l'assassinat al Salvador del jesuïta Ellacuría.

Aquest és el tercer cop que Juan José Tamayo és vetat per parlar a l'interior de la parròquia de Sant Medir. Se li va prohibir parlar en els anys 2011 i 2012. Diverses fonts van denunciar ahir que tots els anys en què s'ha vetat Tamayo han coincidit que uns dies abans la revista religiosa ultraconservadora Germinans Germinabit havia criticat la “permissivitat” de la cúria barcelonina. L'Arquebisbat va dir ahir que no deixar fer certes conferències a l'interior d'un temple “és habitual”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia