Societat

Operació dels Mossos contra la màfia xinesa

Els Mossos d'Esquadra van dur a terme ahir una operació contra l'explotació de treballadors xinesos per part d'una xarxa mafiosa també d'origen xinès a Vic (Osona), Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre), Ulldecona (Montsià) i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). L'operació dels Mossos d'Esquadra està sota secret de sumari i no n'han transcendit detalls, però sí que hi hauria més de quatre detinguts.

En el cas de Vic, els agents de la unitat de tràfic d'éssers humans, de l'àrea de crim organitzat dels Mossos d'Esquadra, van entrar a primera hora en un habitatge del carrer del Virrei d'Avilés i a la sala de desfer que l'empresa Grup Baucells té a l'illa càrnia del polígon Vic. A la capital d'Osona es va fer almenys una detenció, però també a Móra d'Ebre, on els agents van entrar en un restaurant, a Ulldecona, on van entrar en un basar, i a Santa Perpètua de Mogoda.

Fonts de la investigació han explicat que el caps de la trama estarien acusats d'obligar les víctimes a treballar per ells per saldar un deute econòmic contret prèviament. Els sindicats havien denunciat que treballadors xinesos de la sala de desfer del Grup Baucells pagaven part del seu salari a un compatriota, que és qui suposadament els havia facilitat la seva arribada i que seria propietari dels pisos on vivien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia