Societat

La Catosfera aposta per establir-se a Girona

La trobada de la internet catalana deixa Granollers i arriba a Girona amb la intenció de quedar-s'hi

Se celebrarà entre el 20 i el 28 de març sota el lema ‘Internet com a estructura d'estat'

Entre el 20 i el 28 de març es farà per primera vegada a Girona la Catosfera, el punt de trobada de la internet catalana. La cita havia estat des de la seva creació vinculada a Granollers, però després d'un any en què no s'ha celebrat, aquest 2015 s'establirà a Girona. “Girona disposa d'uns actius que Granollers, lamentablement, no té; disposa d'un gran campus universitari, un parc tecnològic. Escollir Girona no ha estat una decisió casual ni espontània”, assegura Joan Camp, el seu director. I és que la presència de la universitat ha estat una de les claus que han portat els impulsors de la Catosfera a apostar per Girona i fer-ho pensant també a llarg termini: “La intenció no és convertir-nos en unes jornades itinerants, venim amb ànims de quedar-nos; ara bé, som conscients que perquè això sigui possible ha de funcionar com esperem que ho faci”, destaca Camps. És per això que assegura que aquest nou emplaçament significa per a les jornades “un canvi important i significatiu cap a més i millor”.

Enguany, la cita girarà entorn de la idea d'internet com a estructura d'estat, fent especial èmfasi en la importància que està prenent el català a la xarxa. “Internet, a Catalunya, gaudeix de molt bona salut”, assegura Carles Puigdemont, alcalde de la ciutat. També el director de l'esdeveniment ho confirma, i destaca que “dels deu webs més importants del món, més de la meitat tenen el català com a llengua d'ús”. El moment actual, a més, encara fa més important la presència catalana a internet per tal d'“existir al món com a catalans”, tal com destaca Joan Camps.

Així doncs, la Catosfera programarà durant una setmana prop de vint actes al voltant d'aquesta presència catalana a internet. El centre de la programació arribarà els dies 20 i 21 de març amb diverses taules de debat al centre cultural La Mercè, que tractaran temes com el turisme, la legalitat, els videojocs i la cultura, amb la presència de ponents com Albert Castellón (Moritz i Parlem), Pep Salazar (Mobile Word Capital), Gina Tost (Generació Digital) i Benjamí Villoslada (Menéame). Durant la setmana següent la cita es desplaçarà a diferents espais de la ciutat, amb diverses xerrades i presentacions, fins a acabar el dissabte amb tres activitats participatives al voltant de la xarxa, com una Viquimarató i un taller de traducció de programari lliure. Les jornades seran totes gratuïtes, però cal inscriure's-hi a través del web de la Catosfera.

LA FRASE

La intenció no és convertir la Catosfera en unes jornades itinerants, venim per quedar-nos
Joan Camp
Director de la Catosfera

LA XIFRA

16
activitats
són les que formaran el programa de la cita, que combinarà temes molt diversos durant una setmana.

LA DATA

20.03.15
Serà el dia
en què començaran els actes, que s'allargaran durant vuit dies, fins al divendres 28 de març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia