Societat

Editen una guia per a la gestió de les emocions

Publicada a la comarca del Pla de l'Estany, vol ser una eina per a la bona convivència entre pares i fills

Aconseguir un millor benestar en l'entorn familiar, sobretot quant a relacions entre pares i fills, és l'objectiu d'un manual de la “gestió de les emocions” que acaben de publicar el Grup de Promoció de la Salut Jove (GPS Jove) i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany. Dóna-li un bon joc –el títol fa referència al format de naips amb què es presenta el llibret– aplega dotze afirmacions, fonamentades en la família com a espai social de referència per a un creixement saludable. Els dotze naips es titulen Tots som importants (la família, la formem entre tots), Vivim en positiu (reforcem les conductes potitives), Parlem-ne! (coneixem els nostres fills i filles?), Sí, tu pots! (Incentivem l'esforç personal), Som un equip? (repartim les responsabilitats), Sense regles no hi ha joc (Normes, límits i conseqüències), Junts ho podem resoldre (Som part del problema, també de la solució!), Escoltem-nos! (Sapiguem escoltar els altres), Respectem els seus sentiments! (Construïm ponts de diàleg, Construïm el nostre pont), Som el seu exemple (Com dues gotes d'aigua), Refem les esquerdes (Construïm una relació positiva, basada en la comprensió i la col·laboració) i Temps per a tots (El valor del temps compartit). En la seva elaboració hi han participat professionals d'ajuntaments, del Consell Comarcal, de diferents serveis vinculats als serveis socials i l'educació, i alguns centres d'ensenyament. Cada capítol inclou unes il·lustracions, fetes per Aitor Climent i Arnau Pagès, estudiants de l'institut Josep Brugulat.

Se n'han fet 300 exemplars, que es distribuiran en centres d'ensenyament i de salut. També es podà aconseguir a través del lloc web www.plaestanyjove.cat. La presentació es va fer ahir, amb la intervenció de la coordinadora de Joventut a Girona, Anna Prior, i el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia