Societat

“La recuperació és falsa; la pobresa creix”

Àngels Guiteras demana que es compleixi l'increment en despesa social pactat als pressupostos entre CiU i ERC

La presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, va assegurar ahir en una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya que “és fals” que hagi començat la recuperació econòmica. “És només conjuntural, estem pitjor que fa un any; la pobresa i la desigualtat continuen creixent i hem entrat en un cercle viciós”.

Guiteras, que va parlar davant de més de 200 persones, entre les quals hi havia la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va reivindicar un canvi en les polítiques de retallades. “Avui, gran part de la nostra gent pateix, i molt”, va subratllar després de defensar que “no hi ha cap camí ni cap política cap a la cohesió social, sinó que la cohesió social és el camí per a la recuperació econòmica”. Va valorar l'acord entre CiU i ERC per ampliar partides socials en els pressupostos 2015, però va demanar que “no quedi en una intenció i es compleixi i va mostrar la seva sorpresa “perquè el que fa uns mesos se'ns deia que era impossible ara ha semblat que no ho era tant”.

Amb xifres a la mà, la presidenta de la taula, que agrupa unes 4.000 entitats, va assegurar que la taxa de pobresa ha crescut un 0,5%, del 19,3% al 19,8%, que només el 57% de les persones que han deixat d'estar a l'atur han trobat feina, que el nombre de desocupats s'ha triplicat des del 2010, que ja són 188.000 persones les que no cobren cap prestació i que el nombre de desnonaments ha augmentat un 7,3%.

LA FRASE

No hi ha camí per a la cohesió social, la cohesió social és el camí de la recuperació econòmica
Àngels Guiteras
presidenta de la taula del tercer sector

Munné anuncia 3 milions extres per a ajuts socials

El Departament de Benestar i Família destinarà aquest 2015 tres milions d'euros a una convocatòria extraordinària de subvencions adreçada a entitats socials per a portar a terme actuacions d'atenció a les famílies en situació de vulnerabilitat, especialment les que tenen infant a càrrec. La consellera Neus Munté va explicar ahir que aquesta partida s'ha incrementat en un milió d'euros respecte a l'any passat. “Estem tirant endavant un pla de lluita contra la pobresa, aglutinador de totes les accions de govern que tenen un mateix objectiu: reduir el índexs de pobresa i dotar d'oportunitats a les persones més vulnerables.” Amb aquests ajuts es finançaran necessitats bàsiques d'alimentació, higiene personal, vestimenta o medicaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia