Societat

Cursa d'aventura

Un blanenc a la cursa de l'àrtic

Xavi Marina participa des d'avui en una cursa del cercle polar àrtic en què recorrerà 150 km amb temperatures de 30 graus sota zero

El blanenc Xavi Marina comença avui una nova aventura competint a la

cursa 150 Rovaniemi, al cercle polar àrtic, concretament a la regió de la Lapònia finlandesa. Es tracta d'una cursa de 150 km en autosuficiència, en què haurà de suportar temperatures de fins a -30º. El blanenc i la resta dels inscrits a la cursa hauran de recórrer els 150 kilòmetres arrossegant un trineu on hi ha tot el material obligatori en un temps màxim de 42 hores. La Rovaniemi 150 és una prova de classificació per a la Iditarod Trail Invitational, una de les curses d'hivern més difícils del món. Una prova indiscutible de la duresa de la cursa que comença avui és que el 2012 només van acabar la cursa tres corredors. L'any passat Marina va participar a la cursa Ice Ultra, a la Lapònia sueca, i va acabar en la segona
posició.

Aquest any competeixen a la Rovaniemi atletes de 20 nacionalitats diferents, que sortiran i arribaran a Rovaniemi després de recórrer una pista on es barregen camins, carreteres i fins i tot un riu congelat i llacs. Marina ja té experiència en curses en condicions extremes, en l'Ice Ultra de l'any passat, durant quatre dies, el corredor blanenc va competir a més de 20 graus sota zero. Les primeres etapes van tenir un recorregut de 50 km i la quarta i darrera, de 90 km. Xavi Marina va completar l'any 2014 participant a la Jungle Ultra al Perú –en què va acabar en segona posició–, la Ultra Trail de Barcelona i la Trail Romeufontaine de França. El 2013 va guanyar una dura prova, la Ultra Jerusalem to the Sea a Israel, en què va completar 125 quilòmetres amb 6.100 metres de desnivell acumulat en un temps de 15 hores. Al llarg d'aquests anys ha corregut arreu del món: al Marroc, a Xile, Brasil, Namíbia, Costa Rica, Portugal i, fins i tot, a l'Índia, on va participat a la 100 Mile Himalaya Race Stage. Pastisser de professió, Xavi Marina va començar a córrer als 17 anys (ara en té 35).