Societat

Les PAH catalanes debaten a Girona estratègies per esquivar la llei mordassa

Més de 160 representants d'una cinquantena de plataformes d'arreu del territori català van celebrar ahir una assemblea al centre cultural La Mercè

Representants de les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca (PAH) catalanes van celebrar ahir una assemblea al centre cultural La Mercè de Girona per debatre, entre altres qüestions, les noves estratègies de lluita que han d'adoptar per esquivar les sancions previstes en la llei mordassa. I és que els escarnis, les accions per aturar els desnonaments o per interrompre la feina als bancs podran ser objecte de sanció d'acord amb la nova normativa, segons va explicar Engràcia Casellas, de la PAH Gironès. “No deixarem pas de lluitar; es tracta de mirar de quina manera ho fem perquè no ens afecti la llei”, va manifestar.

L'assemblea d'ahir, en què la PAH Gironès va fer d'amfitriona, va reunir més de 160 membres d'una cinquantena de plataformes d'arreu del territori català. Va ser una jornada de treball en què es va fer un repàs de temes que formen part de l'agenda d'aquest moviment, com ara la situació dels lloguers socials, les multes dels ajuntaments als bancs que tenen pisos buits i les mesures que cal implementar per fer front a la pobresa energètica. I es va fer una valoració de l'acció col·lectiva que es va fer recentment a Barcelona amb l'ocupació d'oficines de CatalunyaCaixa per protestar per la venda de préstecs hipotecaris a Blackstone.

També es va aprofitar la jornada per preparar la trobada estatal de PAH que tindrà lloc a Astúries i per celebrar un dinar de germanor. Aquest tipus d'assemblees se celebren cada dos mesos en algun punt de la geografia catalana, on ja hi ha un total de 72 plataformes.

LA FRASE

No deixarem pas de lluitar. Hem de mirar de quina manera ho fem perquè la llei no ens afecti
Engràcia Casellas
Membre de la pah gironès

LA XIFRA

72
plataformes
d'afectats per la hipoteca hi ha arreu del territori català. Ahir, n'hi van acudir d'una cinquantena.

Satisfacció per les signatures a a favor de la ILP

Les PAH catalanes van valorar també satisfactòriament les més de 40.000 signatures que s'han recollit en el termini de dos mesos a favor de la ILP contra la pobresa energètica i els desnonaments. Per ser debatuda al Parlament de Catalunya, els promotors de la iniciativa han d'arribar a les 50.000 firmes, una xifra que les PAH consideren que es podrà assolir bé veient la resposta ciutadana que hi ha hagut fins ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia