Societat

El Parlament no pot parar la ILP a favor de la sisena hora

El TC declara nul un acord de la Mesa del Parlament per aturar aquesta iniciativa

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat nul un acord de la Mesa del Parlament del març del 2012 que va aturar l'admissió a tràmit de la iniciativa legislativa popular (ILP) amb la qual reclamava recuperar la sisena hora a totes les escoles.

Els magistrats entenen que es van vulnerar els drets dels ciutadans a participar en qüestions públiques perquè la Mesa va paralitzar la ILP un cop ja s'havia tramitat, adduint l'oposició de la Generalitat, que al·legava que en cap cas podia assumir el cost de recuperar la sisena hora, cosa que va contra el reglament.

En una sentència notificada ahir, la sala primera del Tribunal Constitucional anul·la –amb el vot particular en contra d'un dels seus membres, Andrés Ollero– l'acord que va prendre la Mesa del Parlament que deixava sense efecte la seva decisió inicial d'admetre a tràmit la ILP, perquè els seus promotors poguessin recollir firmes “a favor de la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català”.

La sentència també especifica que, segons la normativa vigent de la ILP, no apareix com a causa d'inadmissibilitat de la proposició de llei “una eventual oposició del govern a la seva tramitació per motius pressupostaris” i que “qualsevol interpretació en aquest sentit suposa una il·legítima restricció del contingut essencial de l'article 23.1 de la Constitució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia