Societat

La vida social

75 anys dels Manaies de Girona

L'estètica dels manaies

Una cinquantena llarga de fotografies mostren múltiples detalls i aspectes dels característics soldats romans de la confraria

Jordi Font, Xavi Cabrera i Albert Collado van ser els premiats en el concurs fotogràfic

Sigui pel seu uniforme daurat, combinat amb els vermells, pel plomall que els corona i les llances que es mouen a l'uníson i rítmicament o pel fet d'anar amb formació, és indubtable que els manaies tenen un vessant estètic destacable. Queda plenament palès en la cinquantena llarga de fotografies que integren l'exposició dels 75 anys dels Manaies de Girona, que es pot veure fins al dia 18 d'abril a la Casa de Cultura.

Les espardenyes característiques, el reflex dels cascs, la punta de la llança i les curioses imatges simètriques o d'ombres que generen els manaies desfilant ocupen bona part de la mostra fotogràfica final. El concurs, que ha tingut el suport de l'Associació Fotogràfica de Salt, ha rebut més de 170 imatges, moltes fetes en una sortida extraordinària que van fer l'any passat per aquest objectiu. No hi falta el rerefons del Barri Vell que sempre acompanya la confraria. La cúpula de la catedral, l'escalinata de la seu i les llambordes del paviment aporten el millor marc a l'espai d'acció dels manaies.

La fotografia guanyadora és en blanc-i-negre i de Jordi Font. Un centurió d'aspecte petri encapçala la formació i mostra el caràcter dels anys de tradició. El segon premi, també sense color, és per a Albert Collado, amb diversos manaies a punt de baixar l'escala de la catedral. I el tercer premiat, Xavi Cabrera, amb una imatge que juga amb les ombres de la formació.

Els manaies segueixen així els actes de celebració dels 75 anys, que tindran el colofó el 29 de març amb la trobada de centenars de manaies de totes les agrupacions que existeixen a les comarques gironines per iniciar la Setmana Santa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia